3D-broderi

 

Upptäck det fria broderiet genom tredimensionellt skapande. Du får inspiration och vägledning att låta dina idéer sticka ut och ta form.


I denna kurs lär du dig att skapa dimension och djup genom fritt broderi. Du får testa gränserna för nål och tråd för att skapa broderier som går bortom det platta.
Du får under kursen lära dig olika tredimensionella stygn och flera andra 3D-tekniker. Vi kommer att använda oss av garn i olika material för att skapa djup och textur, men även lägga till ståltråd, vadd, tygrester och andra material.
Under veckan får du som deltagare genomföra ett 3D-broderiprojekt från början till slut. Du får skapa fritt och inspireras av olika exempel, vilket gör kursen lämplig både för erfarna och nybörjare.

 

 

 

Kursledare Anneli Henne

 

Kursledare Anneli Henne upptäckte det fria broderiet 2014 när hon gick en sömnadsutbildning på Fornby Folkhögskola. Sedan dess har det varit hennes favoritsätt att uttrycka sig. Det går att brodera på nästan alla material och en behöver inte förhålla sig till korrekta stygn eller snygga baksidor. I det fria broderiet ryms allt!

Broderi är liksom andra hantverk en lugn och långsam sysselsättning. Allting tar väldigt lång tid och måste få ta den tid det tar. För Anneli och många andra fungerar det som en sorts mindfulness.
Hon tycker inte att tjusiga utbildningar är relevant när det kommer till skapande. Hade Anneli tyckt det hade det varit svårt att hävda att hon vill sänka trösklarna för att fler ska börja brodera.

Med det sagt vill Anneli ändå nämna kursen Forma broderier som hon gick 2019 på Sätergläntan. Den öppnade många tekniska och kreativa dörrar för henne där hon lärde si att inte minst strukturera sin process. Annelis slutarbete “5 saker jag inte borde tycka så mycket om” består av fem fristående realistiska broderier med 3D-inslag och delar av riktiga föremål.

Läs mer om Anneli https://www.annelibroderar.se

 


Kost och logi: fr. 5635 kr (helpension och del i dubbelrum) 
Kurstid: mån 22/7 kl.12.00 – fre 26/7 kl.15.00


Material: 
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

Du har även möjlighet att köpa material på plats under veckan.