Trädgårdsdesign

Häng med oss på en kreativ resa i trädgårdsdesign! Med fokus på formgivning, trädgårds stilar och gröna värden delar vi med oss av våra tips och vår kunskapsbank för att ni ska få inspiration och verktyg att efter denna vecka kunna skapa egna trädgårdsmiljöer att njuta av.

 

Fem fullmatade dagar med föreläsningar och workshops om trädgårdsdesign ur olika aspekter, som trädgårds stilar och trender, rumsskapande och växtkomposition. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på trädgård och trädgårdsplanering, och som vill ha grundläggande kunskaper i att skapa en inspirerande trädgårdsmiljö.

Vi kombinerar föreläsningar med praktiska övningar, lustfyllda trädgårdsbilder och grupparbeten. Under de praktiska övningarna jobbar vi med olika delar i en trädgård som vi presenterar.

Vi kommer att röra oss ute bland trädgårdsmiljöer och planteringar. Allt för att ge tankemässiga verktyg och handfasta råd om att designa en grön miljö.


Målet med kursen är att du ska få en större förståelse för hur trädgården gestaltas. Samt en stor dos trädgårdslust!
För dig som är intresserad av och nyfiken på trädgård, växter, färg & form och design och vill veta mer. 


Kursen kräver inga förkunskaper. Vi eftersträvar att anpassa nivån efter deltagarnas förutsättningar.

Kursledare: Annica Hansson och Cecilia Holm från Vi tre & trädgård.

Annica Hansson och Cecilia Holm är utbildade trädgårdsingenjörer med designinriktning från SLU Alnarp. Tidigare har de båda gått en grundläggande trädgårdsutbildning på Hvilan. De startade Vi tre & trädgård efter utbildningen och har varit verksamma i drygt 10 år.

Cecilia och Annica ritar små och stora trädgårdar åt både privatpersoner och offentliga kunder. Deras motto är trädgårdsdesign med känsla för estetik, hållbarhet och funktionalitet. De lyssnar till kundernas behov och önskemål, till platsens förutsättningar och egna idéer när de formger trädgård.

Cecilia och Annica arbetar en hel del praktiskt ute i trädgårdar. De gör planteringsjobb till kunder som önskar få hjälp med själva anläggningen.

De arbetar också med ”design genom skötsel”. Det innebär att de ger form och struktur till trädgårdar genom att fysiskt sköta dem. Det är väldigt givande, nyttigt och lärorikt att vara i växtmaterialet och jorden och möta trädgårdar av olika åldrar. Dessa uppdrag är bra och viktiga komplement till ritjobben.

Då och då frilansar Cecilia med att skriva trädgårdsrelaterade artiklar och Annica hoppar in som butikspersonal i en trädgårdsbutik. De håller föredrag om trädgård och emellanåt föreläser de i Alnarp för blivande trädgårdsdesigners om hur de arbetar.

Att skapa gröna miljöer är bland det roligaste Cecilia och Annica vet. De inspireras av att ständigt ställas inför nya utmaningar som varje uppdrag innebär. Att på olika sätt förmedla sin kunskap om trädgårdsdesign är mycket stimulerande.

Läs mer om Annica och Cecilia:

vitreotradgard.se


Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 5/7 kl.12.00 – fre 9/7 kl.15.00