Fotografikurs Porträtt - Kiia Valavaara

 

Ögonen är själens spegel sägs det. Vad är det som gör ett bra porträtt så magiskt? Ögonblicket, ljuset, sammanhanget eller objektet? 

 

Tillsammans arbetar vi oss fram till de mest intressanta porträtten. Vi kommer prata klassiska porträtt med dess skrivna och oskrivna regler, men kommer självklart även arbeta med våra egna idéer och kreativitet. Vi leker med ljus, både det befintliga och i studio.  Vi övar med varandra som modeller. I en kombination av teori och praktik tar vi oss an dagsuppgifter där vi dagen efter tittar på bilderna tillsammans och lär oss av varandra.

 

Kursen vänder sig till nybörjare, entusiaster men även till professionella fotografer som önskar bli inspirerade på nytt. Målet för veckan är att inspireras och utvecklas som porträttfotografer och komma hem med nya porträttbilder till din portfolio. Du bör ha baskunskaper samt kunna din digitala kamera och valfritt program för bildbehandling exempelvis Lightroom eller Photoshop. Du tar själv med kamera, dator och den utrustning du känner dig bekväm med. 

Kursledare: Kiia Valavaara

Kiia är utbilda på Gamleby folkhögskolas fotolinje. Hon har därefter varit anställd som fotoassistent hos modefotografen och regissören Morgan Norman 2015 - 2016. Hennes inriktning idag är reklam och porträttfotografi. Uppdragsgivare är både tidskrifter och reklambyråer.
Kiia är baserad i Malmö.


Läs mer om Kiia: www.kiiavalavaara.se

 

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 12/7 kl.12.00 – fre 16/7 kl.15.00