Fotografikurs Porträtt - Jenny Baumgartner

 

Ögonen är själens spegel sägs det. Vad är det som gör ett bra porträtt så magiskt? Ögonblicket, ljuset, sammanhanget eller objektet? 

 

Tillsammans arbetar vi oss fram till de mest intressanta porträtten. Vi kommer prata klassiska porträtt med dess skrivna och oskrivna regler, men kommer självklart även arbeta med våra egna idéer och kreativitet. Vi leker med ljus, både det befintliga och i studio.  Vi övar med varandra som modeller. I en kombination av teori och praktik tar vi oss an dagsuppgifter där vi dagen efter tittar på bilderna tillsammans och lär oss av varandra.

 

Kursen vänder sig till nybörjare, entusiaster men även till professionella fotografer som önskar bli inspirerade på nytt. Målet för veckan är att inspireras och utvecklas som porträttfotografer och komma hem med nya porträttbilder till din portfolio. Du bör ha baskunskaper samt kunna din digitala kamera och valfritt program för bildbehandling exempelvis Lightroom eller Photoshop. Du tar själv med kamera, dator och den utrustning du känner dig bekväm med. 


Kursledare: Jenny Baumgartner


Sedan Jenny Baumgartner utbildade sig till fotograf 2001 har hon hunnit med de flesta genres inom sitt yrke. Allt från glossiga inredningsmagasin till skolfoto. Från att stå i studio och fotografera smörknivar till att stå på Dramatens stora scen och fotografera nycirkusartister flera meter upp i luften.

Bredden i yrket är det hon trivs bäst med, att ständigt träffa nya människor i nya sammanhang.
Men om hon bara fick välja en sak att fotografera resten av sitt yrkesliv hade det varit porträtt. Ansikten är det intressantaste hon vet, och hon glömmer sällan ett.
Den största inspirationen finner hon i musik och filmer. Ofta tar hon upp telefonen och fotograferar av en filmruta för att minnas ljus och färg till kommande projekt. Även musik frammanar färger och stämningar som hon bär med sig i sitt skapande.

Jenny bor i Malmö, men har hela Sverige som sin arbetsplats.


Läs mer om Jenny: http://www.jennybaumgartner.com/

 

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 12/7 kl.12.00 – fre 16/7 kl.15.00