Ikebana - japanskt blomsterarrangemang

Kom och lär dig ikebana, det japanska sättet att arrangera blommor! Under veckan lär vi oss grunderna i traditionella arrangemang men släpper även loss i modernare uttryck.

 

Vi plockar eget material: grenar, blommor, blad och gräs. Vi inspireras av mästarnas ikebana-verk och av naturen själv. I Japan tillhör Ikebana de klassiska konstarterna sen 600-talet och bottnar i övertygelsen att allt levande har en själ. Det är i det häftiga mötet mellan dig och ditt material som ikebana uppstår! Enda förkunskaperna du behöver är ett öppet sinnelag.

 


Kursledare: Lisa Ising

Lisa Ising har studerat ikebana under tre år i Tokyo och har lärarcertifikat från Sogestu-skolan, en av de mest moderna inriktningarna. Hon har haft ikebanautställningar på bl. a. ut på Form Design Center i Malmö och på Landskrona Konsthall.
Lisa Ising är till vardags trädgårdsskribent och författare till boken Trädgårdslegender, om nyckelpersonerna inom nutida svensk trädgårdskultur.
Läs mer om Lisa: lisaising.se/uppdrag/ikebana
Lyssna på Kulturnytt om Lisa: http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=lisa%20ising&programid=478&filter=false

Mer om kursen: Ta med dig en vass sekatör som klarar att klippa, både grova grenar och tunna blommor. Särskilda ikebana-saxar finns annars att köpa på bl. a. https://www.amazon.com/SAKAGEN-Sakagen-Ikebana-Scissors/dp/B0147QFVT2

Ta även med skissblock och penna, samt om du har, en cylindervas i porslin/keramik samt 1-2 annan valfri vas hemifrån som du tycker om. 
Materialkostnad tillkommer med ca 300 kronor.

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 9/7 kl.12.00 – fre 13/7 kl.15.00