Sommargospel!

Kursen för dig som sjungit förut. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av gospelsång, huvudsaken är att du tycker det är roligt med gospel och att du är nyfiken på det!

 

I kursen kommer vi lära oss ett antal gospellåtar, från spirituals till modern, (contemporary), via traditionell gospel. Vi kommer under veckan närma oss ett specifikt gospelsound och jobba en del tekniskt. Rörelse och gospel går hand i hand – därför kommer vi också lära oss enkel koreografi till en del av låtarna. Dessutom ingår lite gospelhistoria och för den som vill kommer också möjligheten att prova på enklare gospeldirigering att finnas.

Alla arrangemang vi kommer sjunga är trestämmiga (sopran, alt och tenor). Meddela vilken stämma du helst vill sjunga när du anmäler dig! Om du är bas och vill vara med går det naturligtvis bra också – basar brukar få oktavera sopranstämman.

KarolinaLarsson
Kursledare: Karolina Larsson

Karolina Larsson var 17 år när hon upptäckte gospel. Det vill säga att hon har hållit på med gospel i snart halva sitt liv. Det Karolina älskar med gospel är att det är så frigörande för både kropp och själ. När hon sjunger eller leder gospel brukar tid och rum försvinna och det är en underbar känsla. Gospel passar också väldigt många – allt ifrån nybörjaren till den erfarna sångaren.

Förutom att leda gospelkör frilansar Karolina som sångerska, främst på begravningar och bröllop. Hon spelar också piano och orgel och blir färdig kantor våren 2019 efter två års studier på Musikhögskolan i Malmö. Hennes passion är (gospel)musik och hon älskar att fynda på second hand, laga vegansk mat och streckkolla på Netflix-serier. Men allra roligast är förstås mötet med andra människor i musiken!

Jag hoppas vi ses i sommar!

Läs mer om Karolina:
https://www.facebook.com/englakarolina/

Mer om kursen:
Ta med dig sköna kläder som du kan röra dig fritt i, vattenflaska, papper och penna, yogamatta (om du har, annars funkar en filt utmärkt).

Kost och logi: fr. 4685 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 29/7kl.12.00 – fre 2/8 kl.15.00