Elektrobroderi - workshop

Brodera och skapa med elektronik och textil!
Lär dig grunderna i hur du broderar in led-ljus på textil som grannlåtsbroderi, favorittröjan eller en väska. Var beredd på broderi-LAN!

 

Det är lite annorlunda att planera sitt broderiarbete när kretsarna ska kopplas rätt, så lite ellära blir det och vi får testa på att koppla kretsar på olika sätt. Vi börjar med ett enkelt exempel. Du får göra ett eller flera broderier med grannlåtsbroderi i kombination med Led-ljus.

Material ingår till ett enkelt exempel och till ett broderi med Led-ljus och nål och tråd. Vill du göra något ännu mer omfattande så finns det mer material du kan köpa till men grundmaterialet räcker såklart till det mesta.

Du tar själv med ett plagg eller väska eller annat valfritt i textil, som du vill ska lysa med Led-ljus.
Kanske vill du göra en tavla, bonad eller en tröja. Tänk på: att det ska gå att brodera direkt på eller fästa fast ett broderi på det du tar med, det går att tvätta kretsarna men jag rekommenderar det inte för jag tror inte att resten av broderiet håller för det.

Ta gärna med egna pärlor, paljetter, garner och små tygerrester, mm, till grannlåtsbroderiet. 
Det finns ett begränsat urval material på plats. Kanske kan vi byta lite med varandra om man vill. 
Broderi är en långsam process så var beredd på många timmars broderi-LAN!
Kursledare: Anna Cederquist från musikgruppen SKROT samt Karin Eldforsen och Lena Palenius.

                  
SKROT är en fri musikgrupp som funnits sedan 2010 och drivs av Anna och Martin i Cederquist Harborg production AB som gör olika former av verksamhet med musik, teknik, utvecklingsprojekt mm,
SKROT spelar konserter och har workshops där vi gör musikinstrument tillsammans på instrument vi själva har byggt. Musikgruppen SKROT turnerar med konserter och workshops både utomlands och i Sverige.

Under 2017 startade vi även ett nordiskt nätverk med musik, konst och slöjd med Island och Danmark: Nordic music arts and crafts. Vi har jobbat som musiker och pedagoger i 20 år var eller mer och är utbildade på Musikhögskolorna i Arvika, Piteå och Malmö.

Anna håller även på med skånskt yllebroderi, dräktsömnad och gör textil scenografi.
Titta här: https://youtu.be/DlMnnjTn_AE
               https://www.youtube.com/playlist?list=PLwF2kNAYal8aLNcuBWAgL8WL-BQT8ccvv

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 2/7 kl.12.00 – fre 6/7 kl.15.00