Bollywod-dans

Bollywooddans är en fusion av gammalt och nytt och innehåller mer variation än någon annan dansform. Under fem dagar fyller vi kroppen med dansglädje, ett starkare sinne och en friare ande!

 

Bollywooddans är en smältdegel av olika indiska kulturer och innehåller mer variation än någon annan dansform. Tillsammans med sin glamorösa touch är Bollywoodfilmer mest kända för sina utstuderade musikaliska dansnummer, där varje rörelse berättar en historia och varje del av dansarens kropp deltar i berättandet.

Dansstilen Bollywood är en fusion av gammalt och nytt. Den innehåller klassiska indiska dansformer som bharatnatyam och kathak, folkdanser som bhangra, rajasthani folk, koli och garba, samt västerländska dansformer som cabaret, hip hop, salsa och magdans. 

Kursen är utformad för att fylla kroppen, sinnet och anden med energi vilket betyder mindre stress. Det blir fem fantastiska dagar fyllda med dansglädje, ett starkare sinne, kropp och en friare ande i slutet av veckan. Under kursens fem dagar kommer vi beröra en rad olika ämnen. Fokus kommer vara på Bollywooddans men kursen kommer även att ge oss inblick i den indiska klassiska dansen, indiska folket och kulturen.
Alla har en konstnär i sig så kom med och upptäck artisten i dig!Kursledare: Pooja Shetty Singh 

Pooja Shetty Singh är koreograf från Mumbai, Indien numera boende i Malmö. Hon undervisar i Bollywooddans i både Malmö och Köpenhamn.

Pooja har arbetat med filmindustrin i Bollywood och MTV Indien i över 10 år innan hon kom till Sverige 2008. Under denna tid gjorde hon över 200 framträdanden på både nationell och internationell nivå.

Pooja har gjort koreografier för konstnärer som Shankar Mahadevan, AR Rehman och Shivamani för att nämna några. Pooja har även gjort dansprogram för SVT play och Dr2 här i Skandinavien.Hon har också studerat olika sorters indisk folkdans, klassisk indisk dans och västerländsk dans hos flera erkända gurus(lärare).

Läs mer om Pooja www.dansbollywood.se
Facebook Bollywood Showgirls.


Förkunskaper: Du behöver inte ha någon tidigare vana av Bollywooddans. Kom med ett nyfiket och öppet sinne! Nivån kommer att vara på en lätt till mellanliggande nivå.

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 23/7 kl.12.00 – fre 27/7 kl.15.00