Tibetansk Svärdsdansyoga - fördjupning

 

Tog Chöd - Tibetansk Svärdsdansyoga fördjupning sommarkurs innebär en stärkande vecka med träning, meditation, yoga och filosofiska samtal enligt den buddhistiska traditionen.

 

 

Träningen går att göra även för den som är otränad och du behöver absolut inte vara buddhist för att lära dig tekniken. För att delta i den här kursen behöver du ha gått introduktionskurs före i Tog Chöd 1. Kontakta kursledare för mer information.

Tog Chöd är en kraftfull, fysisk meditationsteknik med rötter i tibetansk buddhistisk tradition.
De vackra svärdsdansrörelserna i kombination med andningstekniker och yogaövningar hjälper oss att hitta fokus, inre styrka och medveten närvaro.
Svärdet symboliserar vår inre visdom och rörelserna är mjuka men klara och bestämda. Metoden hjälper oss att transformera negativa känslor och förändra oss själva och vårt sätt att se på världen. När negativa tankar och känslor tar över och vi har svårt att släppa taget om saker som redan har hänt eller lever för mycket i framtiden hjälper Tog Chöd oss att oss att klyva igenom tankebruset och möta våra rädslor och förväntningar som står i vägen för ett inre lugn.

Den buddhistiska läraren Tulku Lobsang Rinpoche utvecklade Tog Chöd ur traditionell Yaman munk dans och Kalachakra-rörelser. Enligt Tulku Lobsang behöver särskilt vi västerlänningar en praktik för att frigöra oss från ett alltför konceptuellt tänkande och för att knyta an till den inre styrka som vi redan besitter men kanske glömt bort. Tog Chöd hjälper oss att frigöra energier och “ladda ur” men den djupa motivationen är alltid kärlek och medkänsla.
  

Kursledare Heidi Vestrheim och Cecilia Nordlund


Kursledare Heidi Dolma Vestrheim, från Bergen/Norge har undervisat Tog Chöd sedan 2009. Hon har fått direkt undervisning från den tibetanska buddhistmästaren Tulku Lobsang Rinpoche. Sedan 2013 undervisar hon även nya instruktörer i tekniken.
Läs mer om Heidi https://www.dolmadharma.com/


Lärare Cecilia Nordlund från Malmö har undervisat Tog Chöd sedan 2019 och har också fått direkt undervisning av Tulku Lobsang Rinpoche som hon följt sedan 2005. Cecilia jobbar även som musiker, lärare och kreativ inspiratör.
Läs mer mer om Cecilia
www.tibetyoga.se
www.cecilianordlund.com

 

 

Kost och logi: fr. 5635kr (helpension och del i dubbelrum) 
Kurstid: Mån 24/6 kl.12.00 – Fre 28/6 kl.15.00


Mer om kursen: 
Tag gärna med träningskläder, två par bra gymnastikskor (Inneskor/Uteskor), filt, kudde, yogamatta, vattenflaska.
Du får låna träsvärd av oss.
Promenix på ca 10 minuter mellan skolan och kurslokalen.