Yinyoga med skogsbad

Vill du ägna en sommarvecka åt hållbar hälsa, skön återhämtning och fina naturupplevelser?

 

Längtar du efter tid och utrymme att landa i dig själv? Då är du varmt välkommen till den här kursen!

Här får du möjlighet att praktisera Yinyoga varje dag samt även möta andra lugna yogaformer såsom Restorative yoga, Yoga Nidra och Hatha yoga.
I Yinyoga placerar vi kroppen i sittande och liggande positioner och stannar i flera minuter. Det är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. Musik, inspirerande ord, guidade meditationer och tid i tystnad förstärker upplevelsen av att komma i kontakt med sig själv.

Vi kommer också att skogsbada ute i den vackra naturen runt Svaneholms slott, 3 km från Folkhögskolan. Skogsbad handlar om att uppleva naturen i närvaro med alla sina sinnen. Studier från främst Japan visar på goda fysiologiska och psykologiska effekter på hälsa och välbefinnande när vi utövar skogsbad. Vi rör oss långsamt och i tystnad och när vi stannar guidar jag i olika övningar. Vi kommer att strosa runt, sitta med ryggen mot ett träd och ligga på rygg i gräset. Helt kravlöst och alldeles naturligt. 

Det blir en vecka för både kropp och själ, där du bjuds in till att hitta en ökad känsla av närvaro, medvetenhet och klarhet. Välkommen hem till dig själv!Kursledare Lise-Lotte Johansson 

Lise-Lotte Johansson är utbildare, inspiratör, coach, yinyogalärare, mindfulnessinstruktör och skogsbadsguide. Har lång chefserfarenhet från förskola och har varit gruppträningsledare på Friskis & Svettis i många år. Driver numera Vigenstorp Yoga & Mindfulness på sin gård i norra Skåne. 

Läs mer om Lise-Lotte: www.larprocesser.se

Kost och logi: fr.5635kr (helpension och del i dubbelrum)
Kurstid: Mån 22/7 kl.12.00 – Fre 26/7 kl.15.00