Trädgårdsdesign Växtkomposition
- att måla med växter utifrån platsens förutsättningar!

 

Välkommen till fem dagars djupdykning i växternas värld!

Under veckan kombineras föreläsningar med både utflykt och workshops där vi utforskar växtkompositionens många olika aspekter: Årstidsvariation, Formspråk, Växtförståelse och mycket mer. Vår metod utgår från hållbarhetsaspekten att välja rätt växter för platsens förutsättningar.

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på hur vi man kan förstärka intryck och skapa trädgårdsupplevelser med hjälp av växter samt hur man på ett långsiktigt hållbart sätt väljer växter till sin trädgård.

Kursen kräver inga förkunskaper. Vi eftersträvar att anpassa nivån efter deltagarnas förutsättningar. OBS, du behöver inte kunna ”rita fint” för att gå denna kurs.




Kursledare Malin Hirdman och Therése Hjalmarsson

Trädgårdsdesign med Skärpa Studio!
Välkomna att utforska grunderna för trädgårdsdesign med oss! I våra kurser fördjupar vi oss i hur vi kan arbeta med naturens och platsens förutsättningar för att skapa en trädgård där både
människor och växter trivs.

Therése Hjalmarsson och Malin Hirdman är två av fyra delägare i Skärpa studio AB, en trädgårdsstudio med kontor och showroom i centrala Lund. Studion startades december 2018 då de såg ett behov av fördjupad växtkännedom och ett bättre användande av växter och ytor, både offentligt och privat. Sedan dess har många trädgårdar och parker passerat deras ritbord och trots att växter även är deras största fritidsintresse så tröttnar de inte på det gröna.
Therése specialintresse är att utforska kluriga växtkombinationer som ska klara kommande klimatförändringar. Hon älskar också sin kompost som hon anser vara trädgårdens hjärta.
Malin brinner för fenomenet plats och dess påverkan på oss människor. Hon gillar även att utforska landskapets olika naturtyper med dess myllrande växt- och djurliv.
Både Malin och Therése har genom åren arbetat med undervisning på olika sätt och på olika utbildningssäten runt om i Skåne och Sydvästsverige. Alltid med med växter och den mänskliga skalan som utgångspunkt.

Läs mer om Therése och Malin: https://skarpastudio.se

Kost och logi: fr. 5635kr (helpension och del i dubbelrum)
Kurstid: mån 29/7 kl.12.00 – fre 2/8 kl.15.00

Material att ta med:
Blyertspenna & suddgummi.
Block för anteckningar och reflektion.
Kamera (mobiltelefonens kamera tex) för att lätt kunna dokumentera allt vi upplever.
En av dagarna gör vi en utflykt. Ta med kläder/ skor som tål väder.