Skrivprocess

Vad är din idé? Vilket språk, stil vill du använda? Hur ta sig vidare till nästa steg? Utveckla ditt manus tillsammans med författaren Susanna Alakoski.

 

Välkommen till en spännande kurs i skrivprocess där övningar och samtal kopplas direkt till ditt manus.
Författaren Susanna Alakoski har givit skrivkurser både i Sverige, utomlands och på universitet. Med denna kurs vänder hon sig till dig som kommit en bit med din text och vill komma vidare i skrivprocessen. Du får gärna ha gått skrivkurs förut, men det är inget krav. Som deltagare kommer du att bemötas individuellt och utifrån den nivå du befinner dig på. Till kursen ska du ta med det prosamanus du vill utveckla.
Kursveckan inleds med gemensam lunch, genomgång av kursen samt presentation av kursdeltagarna. Susanna Alakoski kommer att tala om skrivprocess, litterära genrer, om språk, idé, ämnes- och stilval. Andra moment som ingår är t.ex. att samla ett material, arbeta med flera projekt, planera en plot och skapa en dramatisk kurva. Samtalen under kursen kommer i hög grad att utgå från deltagarnas egna frågeställningar och övningarna vara kopplade till dessa.

Vad är skrivprocess?
Om jag kör fast, hur gör jag?
Hur tar jag ett manus vidare till nästa steg?

Varje eftermiddag och kväll finns utrymme för skriv – och tänktid.

 


Kursledare Susanna Alakoski (Foto Sara Mac Key)

Susanna Alakoski gjorde författardebut romanen Svinalängorna (Augustpriset 2006) som blev både pjäs och film. Sedan dess har Alakoski skrivit flera romaner och varit redaktör för ett flertal uppmärksammade antologier, barnböcker och två dagboksessäer, Oktober i Fattigsverige (2012) och April i Anhörigsverige (2015). Den sistnämnda sattes upp som pjäs på Stockholms Stadsteater. Alakoski utsågs 2021 till den första innehavaren av professuren i Moa Martinssons namn vid Linköpings universitet. Alakoski är aktuell med Dotterdottern, del tre i en historisk romansvit om fyra romaner som hanterar bl.a kvinno- och textilindustrihistoria.

Läs mer om Susanna Alakoski: susannaalakoski.se


Kost och logi: fr. 5635kr (helpension och del i dubbelrum) 
Kurstid: Mån 1/7 kl.12.00 – Fre 5/7 kl.15.00