Skapa en bild av tovad ull och fritt broderi

 

Du kommer att lära dig, att tova ull med vatten & såpa, få kunskap om grundläggande stygn för fritt broderi. Det blir en kreativ vecka med fokus på tid till fritt skapande.

 

Tovning av ull är en urgammal teknik. Det är troligen det första sättet vi skapade tyg, innan vi kom på att spinna o väva.
På denna kurs tar vi tovningen in i vår tid och kombinerar det med färgar och form. En vecka av kreativ skapande.
Vi börjar tovningsdelen med materialgenomgång, tar tovningen steg för steg och tovar prov, då du jobbar igenom de olika stegen och testar vad ullen kan. Sedan går vi igenom material och stygn inför broderiet. Vi kommer att testa olika stygn på den tovade provbiten.

Därefter kan du börja skapa en bild. Ta gärna med foto för inspiration, skriv gärna ut på papper. Du kan jobba abstrakt eller föreställande. Du kan också jobba helt fritt och se vilken bild ullens färger, textur och din hand med broderinålen kan skapa tillsammans.
Du hinner troligtvis tova flera grunder till bilder och kan fortsätta att broderar hemma. Huvudsaken med denna kurs är ditt fria skapande med handledning.

 


Kursledare Christina Skovmose

Christina Skovmose är konsthantverkare inom nunotovning. Christina färgar ull och siden, spinner Art-Yarn och arbetar med eco-print (modern växtfärgning). Hon drivar företaget Skovmose by hand från Torup strax utanför Malmö.
Christina håller i kurser inom texti och säljer färdiga nunotovade klädesplagg i Köpmansmagasinet i Smygehamn. Du kan läsa mera på www.skovmosebyhand.se

 

 


Kost och logi: fr. 5635 kr (helpension och del i dubbelrum) 
Kurstid: Mån 29/7 kl.12.00 – Fre 2/8 kl.15.00


Material: 
Har du material hemma (enligt materiallistan) så ta gärna med. Jag kommer att ha med material till försäljning så du kan handla och komplettera material under veckan. Materialkostnad till veckans bilder 200-500kr, om du inte har något eget material med.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.