Serieteckning

I den här kursen kommer vi att lära oss grunderna och lite av finliret i den brokiga och livliga konstformen som är serieteckning. 

 

Att berätta i bild har vi människor gjort nästan konstant genom historien, och trots att bildberättandet på många sätt ändrat sig genom historien vilar allt på en enkel och konkret grund som är lätt att lära men svår att bemästra. I den här kursen lär vi oss att göra serier från grunden med enkla medel som papper, penna och tusch. Vi kommer gå igenom hur vi berättar i bild och det unika språk serier har idag, hur vi tecknar figurer och ger de liv, manus, storyboard, och provar på att teckna med tusch. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vana innan för att delta i kursen, men det är viktigt att du har en vilja och lust att rita och berätta.


Kursledare Kolbeinn Karlsson 

Kolbeinn Karlsson har arbetat med någon sorts blandning av bild och berättande så länge han kan minnas. Kolbeinn arbetar främst som konstnär och illustratör, men hans ingång är att på olika sätt närma sig vad det än är med en serietecknares blick, och se vad han kan åstadkomma med kombinationen av text och bild, oavsett om det är film, performancekonst eller traditionell bildkonst man gör. 2009 gav Kolbeinn ut boken Trollkungen, och har sedan dess medverkat i Galago, och många andra publikationer både i Sverige och utomlands. 

Se mer av Kolbeinn Karlssons arbete: https://www.instagram.com/kolbkarlsson/?hl=sv

Kost och logi: fr. 5635kr (helpension och del i dubbelrum)
Kurstid: Mån 8/7 kl.12.00 – Fre 12/7 kl.15.00

Kurstid:Material:
Kursdeltagare har med eget material.
Materillista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.