Improvisationsteater

Under 5 dagar får du en gedigen och väldigt rolig och omfattande introduktion i improvisationsteaterns grunder – en spännande värld med fantasi, nya tankar och teater!


För dig som har eller inte har erfarenhet av improvisation och teater. Kursen ger en djuplodande insikt i improvisatörens tankevärld och tränar deltagarnas kreativitet, samarbetsförmåga och historieberättande. Vi jobbar med praktiska övningar och går igenom grunderna: spontanitet och acceptans samt storytelling – knep för hur man tillsammans skapar en historia samtidigt som man spelar den. En kurs i improvisationsteater är galet rolig.

Kursen vänder sig till alla. För dig som stått på scen tidigare och för dig som aldrig gjort det. Improvisationsteater är egentligen mer av ett sätt att tänka kring och förhålla sig till skapandet av teater (i stunden) än vad det är skådespelarträning.

Så här ser upplägget ut:

Dag 1 – Introduktion, lära känna varandra, spontanitet och acceptans.
Dag 2 – Fortsatt arbete med spontanitet och acceptera – kreativitet.
Dag 3 – Improvisationsteater och storytelling – hur vi hittar på och spelar fram en historia ihop samt enklare games/tekniker.
Dag 4 – Improvisationstekniker av olika slag där vi övar mer storytelling, lyssning, spontanitet, acceptans och samspel.
Dag 5 – Fortsatt arbete med storytelling, samt arbete med status- och karaktärsövningar.

 Kursledare Lotta Malmhester

Lotta Malmhester är skådespelare och teaterpedagog med inriktning på improvisationsteater.
Lotta har under 30 år jobbat på flera improvisationsteatrar men arbetar sedan 2013 vid Improvisationsstudion i Stockholm. Hon har improviserat i många olika sammanhang och improföreställningar. Just nu spelar hon i föreställningen Improv All Stars, Gilla framtiden och Hem ljufva hem. I september 2022 debuterade hon också som författare med thrillern Sprucket ansikte.

Läs mer om Lotta: lotta@improvisationsstudion.se


Kost och logi: fr. 5635kr (helpension och del i dubbelrum)
Kurstid: Mån 22/7 kl.12.00 – Fre 26/7 kl.15.00