Ikebana - det japanska sättet att arrangera blommor

Kom och lär dig ikebana, det japanska sättet att arrangera blommor!



Under veckan lär vi oss grunderna i traditionella ikebana-arrangemang men släpper även loss i modernare uttryck. Vi plockar eget material i landskapet: grenar, blommor, blad och gräs. Låter oss inspireras av mästarnas ikebana-verk – men även av naturen själv.
I Japan tillhör Ikebana de klassiska konstarterna sen 600-talet och bottnar i övertygelsen att allt levande har en själ. Det är i det häftiga mötet mellan dig och ditt material som ikebana uppstår! Enda förkunskaperna du behöver är ett öppet sinnelag.

 

 

Kursledare Lisa Ising och Inger Tribler

Lisa Ising har studerat ikebana under tre år i Tokyo och har haft ikebana-utställningar på bl.a. Form Design Center i Malmö och på Landskrona Konsthall. Till vardags är Lisa trädgårdsjournalist och -författare till böcker som Trädgårdslegender och Blomsterbönder.
Läs mer om LIsa: https://lisaising.se/uppdrag/ikebana/

Inger Tribler är keramiker och har liksom Lisa lärarcertifikat från Sogetsu-skolan i Japan. Hon har undervisat både nybörjar- och fortsättningskurser i ikebana. Inger leder Ikebana international i Danmark, är dansk men förstår utmärkt svenska och talar en fullt förståelig ”skandinaviska”.
Läs mer om Inger: www.instagram.com/ingertribler/

 

Kost och logi: fr. 5635kr (helpension och del i dubbelrum) 
Kurstid: Mån 1/7 kl.12.00 – Fre 5/7 kl.15.00


Material: Materialkostnad tillkommer med ca 500kr, betalas på plats direkt till kursledare.