Tillverka din egen hatt

 

Skapa och sy din egen personliga hatt. Vi arbetar på traditionellt hantverksmässigt sätt, precis som modister jobbat i många år.

 

Du kommer att få en bra grund vad det gäller material och verktyg inom yrket. Vi börjar alltid med att göra en hatt i filt och du får självklart hjälp med att hitta den ultimata modellen just för din ansiktsform.

Hattarna jobbas upp på formar av trä, s.k. stockar och all sömnad av hattarna sker för hand. Du kommer också att få tips om olika dekorationer för dina hattar och coiffer (hårsmycken ).

Du kommer säkert att hinna göra fler än en hatt lite beroende på modell och dina egna sömnadskunskaper.

Det material som vi kommer att använda för att tillverka hattar kommer att finnas på plats för försäljning men självklart får du ha med eget material också. Mer utförlig information kommer du att få i ett utskick närmare kursstart.
Kerstin Carlefalk

Kursledare Kerstin Carlefalk bor i Midsommarkransen i södra Stockholm där hon också driver sin egna ateljé Hatteljén sedan drygt 25 år. Kerstin är bördig från Umeå där hennes hattintresse också började i tidiga tonåren.
I Hatteljén syr hon upp hattar och coiffer på beställning för alla personligheter och tillfällen. I sitt hantverk sätter Kerstin focus på hög kvalité.

Läs mer om Kerstin http://www.hatteljen.se

Material
Materialkostnad tillkommer, ca 500-600:-/ hatt beroende på storlek och filtsort.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

 

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 24/7 kl.12.00 – fre 28/7 kl.15.00