Svärdsdansyoga Tog Chöd

 

Tog Chöd - svärdsdans yoga sommarläger innebär en stärkande vecka med träning, meditation, yoga och filosofiska samtal enligt den buddhistiska traditionen. Träningen går att göra även för den som är otränad och du behöver absolut inte vara troende buddhist för att lära dig tekniken.


Tog Chöd är en kraftfull, fysisk meditationsteknik med rötter i tibetansk buddhistisk tradition. De vackra svärdsdansrörelserna i kombination med andningstekniker hjälper oss att hitta fokus, inre styrka och medveten närvaro.
Svärdet symboliserar vår inre visdom och rörelserna är mjuka men klara och bestämda. Metoden hjälper oss att transformera negativa känslor och förändra oss själva och vårt sätt att se på världen. När negativa tankar och känslor tar över och vi har svårt att släppa taget om saker som redan har hänt eller lever för mycket i framtiden hjälper Tog Chöd oss att oss att klyva igenom tankebruset och möta våra rädslor och förväntningar som står i vägen för ett inre lugn.

Den buddhistiska läraren Tulku Lobsang Rinpoche utvecklade Tog Chöd ur traditionell Yaman munkdans och Kalachakrarörelser. Enligt Tulku Lobsang behöver särskilt vi västerlänningar en praktik för att frigöra oss från ett alltför konceptuellt tänkande och för att knyta an till den inre styrka som vi redan besitter men kanske glömt bort. Tog Chöd hjälper oss att frigöra energier och “ladda ur” men den djupa motivationen är alltid kärlek och medkänsla.

Kursen välkomnar både nybörjare och även den som har erfarenhet av Tog Chöd.

 

  

Kursledare: Heidi Vestrheim och lärarassistent Cecilia Nordlund


Heidi Vestrheim,
från Bergen/Norge har undervisat Tog Chöd sedan 2009. Hon har fått direkt undervisning från den tibetanska buddhistmästaren Tulku Lobsang Rinpoche. Sedan 2013 undervisar hon även nya instruktörer i tekniken.

Läs mer om Heidi Dolma Vestrheim: https://eralifecenter.com/team-members/team-member-one-4/


Cecilia Nordlund, lärarassistent från Malmö har undervisat Tog Chöd sedan 2019.
Läs mer om Cecilia Nordlund: https://www.cecilianordlund.com

 

Läs mer om Tulku Lobsang Rinpoche: https://tulkulobsang.org/en/

 

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) 
Kurstid: mån 31/7 kl.12.00 – fre 4/8 kl.15.00


Mer om kursen: Träsvärd finns att låna på kursen.
                            Promenix på ca 10 minuter mellan skolan och kurslokalen.