Skrivtrampolin

Passar den som redan skriver men är pigg på att testa olika ingångssätt att stretcha sitt skrivande. Vi skriver vers, sångtexter, dikter och kortare prosastycken. Kom och fyll en anteckningsbok med nya texter!

 

Fantasin är en muskel som måste tränas, menade den produktive surrealisten Bunuel. Det gör vi här tillsammans under en lekfull men intensiv vecka

Vi följer en serie vägledda övningar utifrån till exempel bilder, minnen, drömmar eller musik. Vi skriver individuellt i olika format men arbetar också tillsammans i några moment. I några övningar använder vi kroppen och rösten, men observera att dessa passar alla nivåer av rörlighet och tonsäkerhet och inte kräver några särskilda förkunskaper. Vi läser för varandra, lyssnar, svarar och leker med språk och idéer. Vi skriver texter till musik och vill du ta med ett instrument är det välkommet.

Vi går promenader, äter god mat och den som vill kan vara med på valfritt yogapass. Om du i vanliga fall helst skriver låtar, pjäser, prosa eller lyrik är inte avgörande. Målet med veckan är inte att färdigställa material i något särskilt format, utan att få med sig texter och uppslag för fortsatt skapande.

 

  
Kursledare: Cecilia Nordlund och Lucia Cajchanova


Cecilia (artist, låtskrivare, producent) och Lucia (dramatiker, dramaturg) arbetar bägge med nyskapande uttryck och former inom sina områden. Bägge är även erfarna pedagoger och workshopledare inom det fria kulturlivet såväl som på konstnärliga högskolor.

Cecilia:
Vi har länge pratat om att jobba tillsammans och äntligen får vi tillfälle att slå ihop alla våra favoritövningar till en supervecka. Det är så viktigt att göra avbrott ifrån vanliga rutiner när en vill komma igång med sitt skrivande. Jag gör detta lika mycket för mig själv!
Läs mer om Cecilia: www.cecilianordlund.com

Lucia:
De övningar jag inte själv leder kommer jag delta i. Min erfarenhet är att det är utvecklande och intressant att arbeta i andra format än det man redan känner sig mest hemma i. Något som också utvecklar kreativiteten är ju att arbeta med nya människor, så ser fram emot att ses i sommar!
Läs mer om Lucia: www.colombine.se/forfattaren/lucia-cajchanova/

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 26/6 kl.12.00 – fre 30/6 kl.15.00