Porträttfotografi - Kiia Valavaara

 

Ögonen är själens spegel sägs det. Vad är det som gör ett bra porträtt så magiskt? Ögonblicket, ljuset, sammanhanget eller objektet? 

 

Tillsammans arbetar vi oss fram till de mest intressanta porträtten. Vi kommer prata klassiska porträtt med dess skrivna och oskrivna regler, men kommer självklart även arbeta med våra egna idéer och kreativitet. Vi leker med ljus, både det befintliga och i studio.  Vi övar med varandra som modeller. I en kombination av teori och praktik tar vi oss an dagsuppgifter där vi dagen efter tittar på bilderna tillsammans och lär oss av varandra.

 

Kursen vänder sig till nybörjare, entusiaster men även till professionella fotografer som önskar bli inspirerade på nytt. Målet för veckan är att inspireras och utvecklas som porträttfotografer och komma hem med nya porträttbilder till din portfolio. Du bör ha baskunskaper samt kunna din digitala kamera och valfritt program för bildbehandling exempelvis Lightroom eller Photoshop. Du tar själv med kamera, dator och den utrustning du känner dig bekväm med. 


Kursledare: Kiia Valavaara

Kiia Valavaara (f. 1987) arbetar som frilansfotograf och retuschör med inriktning på mode, porträtt- och reklamfotografi. Hon har sin studio i Malmö, men har varit verksam såväl i Stockholm som Helsingfors och Melbourne.

Kiia utbildade sig på Gamleby Fotoskola 2013-2015, och hennes bilder har sedan dess synts i olika internationella magasin och utställningar. Som retuchör arbetar hon med både stora och små byråer och kampanjer.
Kompositionen i bilderna är ofta enkel och stillsam, och inspiration hittar hon i den skandinaviska naturen och årstiderna. Kiia strävar efter mjukhet i ljuset oavsett om hon jobbar med blixtar eller det befintliga ljuset.


Läs mer om Kiia: www.kiiavalavaara.se/about

 

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 26/6 kl.12.00 – fre 30/6 kl.15.00