Måla med mindfulness

Längtar du efter att ge dig själv mer tid att “bara vara” och vill hitta tillbaka till ett större lugn i livet? Kanske känner du också en längtan efter att måla?

I kursen Måla med Mindfulness öppnar vi upp för ett skapande som känns meningsfullt, tillåtande och avslappnat. Vi släpper prestationen och bjuder istället in ödmjuk acceptans och medveten närvaro med hjälp av mindfulness, Buddistisk filosofi, chi gong, snäll yoga och skön meditation. Varje dag efter frukosten möts vi för att börja dagen med mindfulnessmeditation, andningsövningar och mjuka rörelser hämtade från Yin Yoga och Restorative Yoga, samt en och annan chi gong-rörelse. Resten av dagen ägnar vi sedan åt måleri, filosoferande och medveten närvaro. Vi avslutar varje dag med att åter komma samman och landa i oss själva med meditation och kontemplation.

Under kursen kommenteras inga målningar. Ingenting är rätt eller fel, fint eller fult. Jag finns till hands för att guida dig genom både yoga, meditation och måleriet men kommer inte att bedöma dig och dina verk. Mina främsta uppgifter som lärare är att tryggt guida genom övningarna och förmedla kunskap om det fria intuitiva måleriet och skapa en atmosfär av kravlöshet, frihet och tillåtande för dig att landa och utvecklas i. Du får mycket tid och utrymme att måla och att genom målandet landa i dig själv.

Vem är denna kurs till för? Detta är en kurs för dig som längtar efter paus och vila och att bara vara med hjälp av meditation och prestationsbefriat måleri. Vare sig du har målat tidigare eller ej är detta en kurs för dig. Den meditation, yoga och chi gong vi gör är för alla kroppar och nervsystem.

Kursledare: Lovisa Limseth
Lovisa Limseth brinner för allt som har med skapande att göra, i synnerhet när det kommer till att skapa möjligheter åt andra att komma igång och utvecklas kreativt - det må vara inom konst, teater, skrivande eller yoga. Efter år av studier och eget konstnärligt utövande inom måleri såväl som i teatervärlden är Lovisa idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken liksom i övriga livet.Hon rör mig mellan Skåne, Öland och Nya Zeeland och undervisar på Medborgarskolan och Vedic Arts center på södra Öland. Utöver konsten undervisar Lovisa även yoga och meditation. Konsten att måla blandas så med konsten av leva. Konsten att göra möter konsten att vara.

 

Läs mer om Lovisa: 

https://www.vedicart.com/lovisa-limseth

https://infiniteyogamalmo.se

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 3/7 kl.12.00 – fre 7/7 kl.15.00

Mer om kursen: 
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.