Landskap i akvarellteknik

Med landskapet som utgångspunkt fördjupar vi oss i akvarellteknikens möjligheter. Utöver perspektiv och kompositionslära kommer huvudfokus ligga på akvarellteknikens speciella karaktär.


Vi lär oss att våga släppa loss och låta vattnet flöda så att målningen ger uttryck för den spontanitet och oförutsägbarhet som är naturlig för akvarellmåleriet. Vi kommer att titta närmare på hur man med hjälp av ett mer flödigt måleri målar himlar, lägger på skuggor och fångar vegetationens naturliga variationsrikedom.

Men akvarellen kräver också ett visst mått av planläggning. Vi tittar på hur man förbereder en målning, hur man genom utsparning lämnar plats för bebyggelse och hur man genom överlappningar skapar illusion av volym. På vägen hinner vi lära oss lite om pigmentens egenskaper och hur man blandar vackra färger. Kursen passar dig som har tidigare erfarenhet av målning. 
Kursledare: 
Johan Ramberg

Johan Ramberg är konstnär och en erfaren kursledare i akvarell som har hållit kurser i egen regi sedan 2003 i sin ateljé i Malmö. Han är mycket uppskattad av sina elever för sina djupa kunskaper i akvarelltekniken och sin tydliga pedagogik. Han har även gett ut böckerna ”Akvarell: Lekfulla övningar – kreativa insikter”, ”Akvarell: Vattendansen och det intuitiva måleriet” och "Akvarell: Stadens ljus”.
Johan har haft flera separatutställningar runt om i Skåne. Man kan göra ett ateljébesök hos Johan på hörnet Sturegatan / Kungsgatan i Malmö.

Läs mer om Johan: www.johan-ramberg.com.

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum)

Kurstid: mån 24/7 kl.12.00 – fre 28/7 kl.15.00

Material:
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.