LU JONG - Tibetansk Medicinsk Yoga

 

Välkommen till en helande vecka med mjuk träning för både kropp och sinne.
Yogametoden går att praktisera för alla oavsett ålder, kroppstyp eller hälsa.

 

Lu betyder kropp och Jong betyder träning/transformation och är en tusenårig buddhistisk yogateknik med rötter i Tibetansk Medicin. Lu Jong är en mycket praktisk metod utvecklad av buddhistiska munkar i århundranden som mediterade långt från samhället högt uppe i grottor i det Tibetanska bergen. Det var nödvändigt för dem att hålla sina kroppar i toppskick och hålla både immunförsvar och sina självläkande krafter starka. Lu Jong´s stärkande rörelser och andningsmönster ökar energin i kroppen och balanserar och riktar om missriktad energi, löser upp blockeringar och dämpar negativa känslotillstånd.

Blockeringar uppstår av ensidiga fysiska rörelser, dåliga sömnvanor, negativa tankemönster och näringsfattig kost. Många av oss styrs av rädslor och egna och andras förväntningar och vi utvecklar stress som kan ge sjukdomar.

Lu Jongs mjuka rörelser aktiverar specifika punkter längs kanalerna i kroppen (på en mycket subtil nivå, enligt Tibetansk Medicin har vi över 72.000 energikanaler) och fungerar som en inre massage som löser upp både mentala och fysiska blockeringar. Elementen och livskrafterna i kroppen blir mer balanserade. Tekniken reducerar, och kan avlägsna smärta, gör att vi får mer styrka och en ökad mjukhet och kroppskännedom.


Tekniken är utvecklad av Tulku Lobsang Rinpoche från Tibet som har studerat Lu Jong sedan 11 års åldern. Han har modifierat rörelserna och satt samman 23 övningar så att de kan genomföras av alla oavsett vighet eller styrka. Nästan samtliga övningar går att utföras sittande på en stol för dem som inte kan stå eller sitta på golvet.


  
Kursledare: Heidi Vestrheim och lärarassistent Cecilia Nordlund

Heidi Vestrheim/Lobsang Dolma har studerat för grundaren Tulku Lobsang Rinpoche sedan 2002 och undervisat i Tog Chöd och Lu Jong i Norge i många år. Heidi/Dolma utbildar även nya lärare i metoderna. 

Vid hennes sida undervisar även Cecilia Nordlund som studerat för Tulku Lobsang Rinpoche sedan 2004 och Heidi/ Dolma sedan 2016. Cecilia är verksam i Malmö och har undervisat i Tog Chöd sedan 2017 och är nybliven Lu Jong lärare.

 

Läs mer om Heidi Vestrheim/Lobsang Dolma
https://eralifecenter.com/team-members/team-member-one-4/

Läs mer om Cecilia Nordlund
https://www.cecilianordlund.com

Kost och logi: fr. 5635 kr (helpension och del i dubbelrum)
Kurstid: mån 31/7 kl.12.00 – fre 4/8 kl.15.00