Komposition - och ljuddesign-workshop med Anders Wall

Ta dina produktioner till nästa nivå! En djupdykning i det som låter.

Ofta är det ont om tid när man skapar musik och ljud för media. I den här kursen lär jag ut de genvägar jag samlat på mig under mina 25 år i branschen.

Vi tittar på olika sätt att komponera musik och skapa ljudeffekter för att lyfta dina produktioner till nästa nivå. Du får verktyg att utveckla ditt sätt att tänka kring komposition och ljudeffekter ur såväl ett skapande som ett tekniskt perspektiv. Vi jobbar med olika uppgifter individuellt och parvis, men även i grupp där vi samtalar om våra resultat.
Mot slutet av veckan lyssnar vi på varandras produktioner och analyserar inramning och sound.

Kursen är öppen för alla, nybörjare som rutinerade upphovspersoner, den enda förkunskapen som krävs är att du är nyfiken och vill skapa audio till media.

Deltagarna måste ha tillgång till en dator med ett ljudredigeringsprogram (aka DAW) och ett par hörlurar. Jag rekommenderar er att använda ett midi-keyboard när ni jobbar med komposition, men det är inget krav.
En enklare ljudinspelare, ex. Zoom H4 eller liknande, är användbar till ljudeffekt-skapandet, men en mobiltelefon med möjlighet att spela in ljud fungerar lika bra.


Kursledare Anders Wall

Kursledare Anders Wall är en svensk tonsättare, ljudkonstnär och ljuddesigner bosatt i Malmö.

Anders har en masterexamen i komposition för film vid Musikhögskolan i Malmö och Lunds universitet. Han arbetar som ljudbearbetare och tv-tekniker på Sveriges Television i Stockholm och Malmö och undervisar regelbundet på Skurups Folkhögskola, Östra Grevie Folkhögskola, Södra Vätterbygdens Folkhögskola och Lunds universitet.

Anders har bla skrivit musik till: SVT:s Nedsläckt Land, Husdrömmar, Antikrundan, Vintergatan, Landgång, Festen och Sommarskuggan.


Läs mer om Anders
http://www.anderswall.com
http://wallofsound.se


Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) Kurstid: mån 17/7 kl.12.00 – fre 21/7 kl.15.00