InDesign som kreativt verktyg - Nybörjarkurs

Adobe InDesign är det mest användbara digitala verktyget för alla typer av trycksaker. Reklamskyltar på stan, visitkort, livsmedelsförpackningar och informationsfolders – alla är de nog formgivna i InDesign.

 

I kursen kommer vi under veckans gång tillsammans gå igenom grunderna i InDesign och lära oss att arbeta med layout och typografi – från muspekaren till tryckeriet. Uppgifterna är utformade så att du som deltagare ska få praktisk kunskap som du tidigt ska kunna applicera i din vardag eller yrkesroll. Vi kommer gå igenom klassiska tryckta format som folders, visitkort, affischer och flyers. 

Det spelar ingen roll om du vill göra en affisch till gårdsloppisen, utvecklas i din egen kreativitet eller skapa ett nytt marknadsföringspaket till ditt företag – kursens uppgifter går att anpassa efter deltagarnas förutsättningar och ambition. Vi kommer även under kursen testa att skriva ut enklare utskrifter av era uppgifter.

- Till kursen behöver du ta med egen dator och ha installerat 7-dagars provversion av InDesign (såvida du inte redan har Adobe Creative Cloud)
- För deltagare som har ett befintligt projekt de vill arbeta med, går det bra att ta med sig eget bildmaterial och textinnehåll
- För deltagare som inte har eget material kommer jag ta fram ett antal exempel-case med tillhörande grafiska element

 


Kursledare: Maximilian Ehrling

Maximilian Ehrling läser på konsthögskolan HDK- Valand i Göteborg. Maximilian har studerat förberedande konstlinje på Östra Grevie folkhögskola och Experimentell Medieproduktion vid Malmö Universitet. I sitt konstnärskap och som digital formgivare använder han sig av hela Adobe-serien. Maximilian arbetar med den grafiska marknadsföringen på Redan Galleri i Malmö och har tidigare tagit frilansuppdrag för bl a teaterkompaniet Scen Demon och Teater Accent.
InDesign är ett kraftfullt program där bara fantasin sätter gränser, och jag hoppas vi ska ha en både lärorik och kul vecka tillsammans!

Se mer om Maximilian: 

@maxbrian.horst
@redan.galleri

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum)

Kurstid: mån 10/7 kl.12.00 – fre 14/7 kl.15.00

Mer om kursen: Det är bra om du tar en eller två av de sju prova-på-dagarna på Indesign och bekantar dig med programmet inför kursen.
Med andra ord blir det alltså helgen innan kursen för att kunna använda dig sammanhängande av den gratis prov-versionen av Indesign.