Improvisationsteater 

 

Under 5 dagar får du en gedigen och väldigt rolig och omfattande introduktion i improvisationsteaterns grunder – en spännande värld med fantasi, nya tankar och teater!

 

För dig som har eller inte har erfarenhet av improvisation och teater. Kursen ger en djuplodande insikt i improvisatörens tankevärld och tränar deltagarnas kreativitet, samarbetsförmåga och historieberättande. Vi jobbar med praktiska övningar och går igenom grunderna: spontanitet och acceptans samt storytelling – knep för hur man tillsammans skapar en historia samtidigt som man spelar den. En kurs i improvisationsteater är galet rolig.

Kursen vänder sig till alla. För dig som stått på scen tidigare och för dig som aldrig gjort det. Improvisationsteater är egentligen mer av ett sätt att tänka kring och förhålla sig till skapandet av teater (i stunden) än vad det är skådespelarträning.

Dag 1 – Introduktion, spontanitet och acceptera/blockera
Dag 2 – Spontanitet och improvisationstekniker
Dag 3 – Status och storytelling
Dag 4 - Improvisationstekniker och storytelling - Uppspel
Dag 5 - Storytelling, avslutning och utvärderingKursledare Lotta Malmhester
Lotta Malmhester är skådespelare och teaterpedagog med inriktning på improvisationsteater.

Lotta har under 30 år jobbat på flera improvisationsteatrar men arbetar sedan 2013 vid Improvisationsstudion i Stockholm. Hon har improviserat i många olika sammanhang och improföreställningar. Just nu spelar hon i föreställningen Improv All Stars, Gilla framtiden och That's just Gibberish. I september förra året debuterade hon också som författare med thrillern Sprucket ansikte.


Läs mer om Lotta: lotta@improvisationsstudion.se

 

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 24/7 kl.12.00 – fre 28/7 kl.15.00