Fritt fram för skrivlusten

För dig som vill skriva om ditt liv. Eller äntligen pröva idén som du burit på länge. Nu är det dags. En vecka där vi utgår från det kreativa skrivandet. Öppnar upp för fantasin. Slipar sinnena. Tränar på gestaltning, struktur och olika sorters texter. Med lusten som utgångspunkt, inte kravet att vara duktig.

 

 

 

Att skriva utifrån lusten, glädjen

 

Det här är nybörjarkursen för dig som bär på en historia som du vill berätta - men inte vet hur du ska komma igång. Eller också har du fått ihop 12 sidor, sedan tog det slut.

 

Här får du hjälp att öppna upp för kreativitet. Utveckla idéer och minnen som kan bli till texter. Mycket handlar om att våga pröva olika vägar och stilsorter. Ha modet att kasta sig ut, rädsla stryper fantasin.

 

Under en vecka ägnar vi oss åt gemensamma övningar, läser upp våra texter för varandra, diskuterar och analyserar vart orden och tankarna tog vägen. Varför resultatet blev som det blev. Och hur det är möjligt att gå vidare. 

Varje dag har sitt eget tema; vi går igenom berättarteknik, struktur, gestaltning, karaktärsskildringar. Bland mycket annat. Och så har vi roligt, det är inte minst viktigt.

 

 

 

Kursledare. Karin Thunberg


Karin Thunberg är journalist, författare och dramatiker. Under många år var hon anställd på Svenska Dagbladet, där hon fortfarande medverkar som frilansskribent. Hon har också skrivit flera böcker, som de självbiografiska ”Mellan köksfönstret och evigheten, om kärlek, vänskap och arbete”och ”En dag ska jag berätta om mamma”. Hennes dramatiska texter - bland annat en monolog som utgår från hennes ”mammabok” - har framförts på Stockholms Stadsteater och Uppsala stadsteater. 

Karin har genom åren erhållit flera priser, bland annat blev hon Årets stilist 2015 och 2016 fick hon Stora Journalistpriset med motiveringen ”Personporträttens mästare som med absolut stilistiskt gehör, och närmast magisk hantverksskicklighet, avtäcker det djupt mänskliga – inom var och en av oss.”

Sedan 2015 har hon anordnat skrivarkurser i egen regi, både i Sverige och utomlands. Alla har utgångspunkt i berättarglädjen, det kreativa skrivandet.

 

Läs mer om Karin: http://www.karinthunberg.com/om-karin/

 

 

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 24/7 kl.12.00 – fre 28/7 kl.15.00