Författarskola

Behöver du hjälp att komma vidare med ditt skrivprojekt? Då är det kanske dags att lämna din skrivarlya och få lite hjälp av andra. En skrivarvecka tillsammans med andra kan få det att lossna. 

 

Få saker kan utveckla en text och dess författare lika mycket som att läsa andras texter och släppa in andra i sin egen text. Textrespons, liksom skrivande, är ett hantverk. På kursen går vi därför igenom en modell där du får verktyg för meningsfulla läsningar och konstruktiva textsamtal. Författarskola är en kurs i både skrivande och läsning. 

 

Under veckan får du också jobba med en synopsis och en projektbeskrivning, för att belysa din text och ditt projekt ur olika synvinklar och synliggöra det för dig själv och för andra. I kursen ingår även individuell handledning från kursledaren. Och så får du såklart egen skrivtid. 

 

För att gå kursen behöver du ha påbörjat ett skrivprojekt. Kanske har du just börjat. Kanske har du kommit en bit på vägen. Vilket som funkar! Under veckan läser dina kurskamrater din text och du läser deras. I textsamtalen får du feed-back så att du kan förbättra din text och komma vidare med ditt projekt.

 

Målet är att du ska lämna kursen med en bättre text och massor av skrivenergi. Och verktyg för fortsatt arbete med ditt projekt och kommande textsamtal med nyfunna skrivarkompisar.

 

Kursledare: Johan Carle


Johan Carle är författare och skrivpedagog. Han debuterade 2016 med Små grodorna, en roman som växte och utvecklades genom många textsamtal. Vid sidan av det egna skrivandet arbetar Johan med andra författares texter som lektör/handledare. Och håller skrivarkurser på Skrivarakademin, bibliotek, folkhögskolor, mm.  


Läs mer om Johan: https://www.johancarle.se/

Kost och logi: fr. 5365 kr (helpension och del i dubbelrum) Kurstid: mån 26/6 kl.12.00 – 30/6 fre  kl.15.00