Trädgårdsdesign

Häng med oss på en kreativ resa i trädgårdsdesign! Med fokus på formgivning, trädgårds stilar och gröna värden delar vi med oss av våra tips och vår kunskapsbank för att ni ska få inspiration och verktyg att efter denna vecka kunna skapa egna trädgårdsmiljöer att njuta av.

 

Fem fullmatade dagar med föreläsningar och workshops om trädgårdsdesign ur olika aspekter, som trädgårds stilar och trender, rumsskapande och växtkomposition. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på trädgård och trädgårdsplanering, och som vill ha grundläggande kunskaper i att skapa en inspirerande trädgårdsmiljö.

Vi kombinerar föreläsningar med praktiska övningar, lustfyllda trädgårdsbilder och grupparbeten. Under de praktiska övningarna jobbar vi med olika delar i en trädgård som vi presenterar.

Vi kommer att röra oss ute bland trädgårdsmiljöer och planteringar. Allt för att ge tankemässiga verktyg och handfasta råd om att designa en grön miljö.


Målet med kursen är att du ska få en större förståelse för hur trädgården gestaltas. Samt en stor dos trädgårdslust!
För dig som är intresserad av och nyfiken på trädgård, växter, färg & form och design och vill veta mer. 


Kursen kräver inga förkunskaper. Vi eftersträvar att anpassa nivån efter deltagarnas förutsättningar.


 
Kursledare: Therese Hjalmarsson och Malin Hirdman från Skärpa Studio i Lund 

Therése Hjalmarsson och Malin Hirdman är två av fyra delägare i Skärpa studio AB, en trädgårdsstudio med kontor och showroom i centrala Lund. Studion startades december 2018 då de såg ett behov av fördjupad växtkännedom och ett bättre användande av växter och ytor, både offentligt och privat. Sedan dess har många trädgårdar och parker passerat deras ritbord och trots att växtintresset även är deras största fritidsintresse så tröttnar de inte på det gröna.

Therése har en förkärlek till att testa nya växtkombination och utforska kluriga växtförhållanden, det finns en växt för varje yta. Hon älskar också sin kompost som hon anser vara trädgårdens hjärta. Malins specialintresse är platsen och dess påverkan på oss. Malins styrka är också olika växtkombinationer för speciella lägen och jordtyper.
Båda har under sina år arbetat med undervisning på olika sätt och på olika utbildningssäten runt om i Skåne och Sydvästsverige. Alltid med med någon form av trädgård som utgångspunkt.

Läs mer om Therese och Malin: https://skarpastudio.se

Kost och logi: fr. 5115 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 1/8 kl.12.00 – fre 5/8 kl.15.00

Material: Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.