Staden i akvarellteknik

Stadsmiljön erbjuder många möjligheter att använda akvarelltekniken på nya sätt. Vi lär oss om stadsrummet, perspektiv, ljusets betydelse samtidigt som vi befolkar staden figurer, bilar och annat att befolka staden med.

 

Vi kommer att arbeta med den urbana motivkretsen och hitta tillvägagångssätt för att ge våra bilder en mer urban karaktär. Vi kommer både att arbeta med färdiga förlagor men även prova att låta staden växa fram ur fantasin. Vi arbetar med perspektiv och leker siluetter, bilar och människor. Det finns många verktyg som schabloner, plastlinjaler och rakblad som kan vara till hjälp.

Vi kommer att undersöka stadens rumslighet, sedan se vad olika ljusförhållanden gör med rummet. Med hjälp av flata penslar kommer vi hitta stadens formspråk, rytm och rörelse. Med formspråket kan vi närma oss ett abstrakt uttryck. Genom att leka med symboler och tecken kan vi signalera att motivet är en stad utan att måla varje fönster. Vi använder oss både av klassisk akvarellteknik och olika experimentella tekniker. Kursen passar dig som har tidigare erfarenhet av akvarellmålning.

Kursledare: Johan Ramberg
Johan Ramberg är konstnär och en erfaren kursledare i akvarell som har hållit kurser i egen regi sedan 2003 i sin ateljé i Malmö. Han är mycket uppskattad av sina elever för sina djupa kunskaper i akvarelltekniken och sin tydliga pedagogik. Han har även gett ut böckerna ”Akvarell: Lekfulla övningar – kreativa insikter” och ”Akvarell: Vattendansen och det intuitiva måleriet”.

Johan har haft flera separatutställningar runt om i Skåne. Man kan göra ett ateljébesök hos Johan på hörnet Sturegatan / Kungsgatan i Malmö. Du kan läsa mer om Johan Ramberg på hans hemsida.


Läs mer om Johan på: www.johan-ramberg.com

Kost och logi: fr. 5115 kr (helpension och del i dubbelrum)

Kurstid: mån 1/8 kl.12.00 – fre 5/8 kl.15.00

Material: Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.