Skapa din egen bilderbok

Älskar du bilderböcker? Tycker du om att skriva egna berättelser och gillar du att rita? I så fall är detta kursen för dig.

 

Under en vecka får du fördjupa dig i bilderboken på ett lekfullt sätt. Du får inspiration att hitta på egna historier, du får verktyg att säkra den dramaturgiska kurvan och du får öva dig på gestaltning och perspektiv.

Vi kommer utforska hur bild och text samverkar, prova på att rita karaktärer, miljöer och leka med färg och form. Vi utgår alla från vår egen nivå och provar oss fram för att hitta olika uttryck. Framförallt vill vi öppna upp för glädjen till skapandet och låta kursen vara en plats där vi får experimentera, lära av varandra och vara nyfikna.

Oavsett om du är mest intresserad av att skriva eller illustrera är kursen för dig. Stort fokus läggs nämligen på samspelet mellan text och bild.

Efter avslutad kurs kommer du ha gott om idéer till nya berättelser samt kunskaper att förvalta dem på bästa sätt. 

 

 


Kursledare Vikléa och Johanna Rehn

Lotte Vikléa (Lannerberth) är förutom bilderboksförfattare även lärare och skrivpedagog och hon har hållit i flera skrivarkurser. Hon har skrivit poesi, noveller, romaner och kapitelböcker men har fastnat för bilderboksgenren. Det hon tycker är så bra med bilderboken är att steget från idé till ett första utkast går ganska snabbt. Sen kan man i lugn och ro jobba vidare med historien, för att ge den bästa möjliga uttryck. Man kan jobba med karaktärerna, perspektivet, gestaltningen, dialogen och man kan slipa på dramaturgin och samspelet mellan text och bild.

Läs mer om Lotte: http://viklea.se

Johanna Rehn är förutom barnboksförfattare och illustratör även bildkonstnär. Hon arbetar i alla format - från stora muralmålningar i akryl till oljemålningar på duk, till små illustrationer i akvarell. Hon har ställt ut sina verk på ett flertal gallerier, framförallt i Sverige. Alla material är spännande och hon får särskilt inspiration från naturen, från livshistorier, och möten med människor och kulturer. Sedan över tio år tillbaka har hon väglett kurser i bildskapande och älskar det som händer när en grupp börjar inspirera varandra. Hon håller även kurser i yoga och mindfulness och tycker om att se på konsten som en inspiratör till hur vi kan leva våra liv.

Läs mer om Johanna: www.johannarehn.se

Vi som håller kursen har skapat Leaböckerna tillsammans. Lotte har skrivit och Johanna har illustrerat.

Material:
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

 

Kost och logi: fr. 5115 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 25/7 kl.12.00 – fre 29/7 kl.15.00