Magdans

Ta steget in i världens äldsta dansform. Låt din feminina sida ta över med vackra rörelser.

 

Mörka kläder, uppsatt hår och rutiner i vardagen kan vara praktiskt. Men det kan också göra att vi saknar något. Det där lilla extra som tar fram något inom oss och får oss att lysa upp. Ta chansen att byta ut vardagsstressen mot en vecka av sensuella feminina rörelser och skakande höfter!
Magdans anses vara världen äldsta dans och är populärare nu än nånsin. Kvinnor och män från hela världen förälskar sig i denna dansform. Det är även en dansform där varje dansare får möjligheten att skapa sin personliga stil. Det är inte meningen att alla dansare ska dansa likadant. Utan snarare att varje dansare ska röra sig så som de upplever musiken.
När man dansar magdans använder man hela kroppen. Dansen ger ökad flexibilitet, förbättrad hållning, stärkta muskler och ett leende på läpparna. Vi kommer dansa med långsamma mjuka rörelser där vi sträcker ut kroppen i eleganta poser. Perfekt för dig som känner dig stel i kroppen.
Men det finns så mycket mer rörelser i magdansens värld. Skarpa rörelser till trummans accenter. Tekniker för att skaka kroppen när trumman ökar i tempo. Dessa rörelser sätter igång blodcirkulationen och förbättrar din kroppskontroll.
Vi kommer gå igenom magdansens grundsteg och bygga på dessa. Därför vänder sig kursen både till nybörjare utan danskunskaper och fortsättare. Förutom den vackra dansen så kommer du också lära dig magdansens spännande ursprung.
På kursen kan du känna dig fri att släppa ut håret och klä dig i färgglada höftsjalar med skallrande mynt. Bryt vardagen, ta en vecka bara för dig och släpp loss både din inre och yttre feminitet.

Vi dansar helst barfota med bekväma byxor, shorts eller kjol. Det är inte ett måste att bära en topp som visar magen. Utan snarare något du trivs i. Höftsjalar kommer finnas till salu på kursen för 149:-. Det går också bra att ta med en egen sjal/tyg. Se bara till att den går att knyta långt ner på höften.


Kursledare Selina Sevil

Selina Sevil är professionell magdansös, internationell artist och danslärare. Hon är även domare i internationella dansmästerskap.
Selina har uppträtt med magdans i över 15 år. Hennes shower har förgyllt slott i Sverige och teatrar i Kina. Selina är utbildad i inte bara egyptiskt utan även turkisk och libanesisk magdans, i Turkiet och Libanon. Genom Mellanösterns främsta artistagentur för magdansöser (i Libanon) har hon uppträtt i Dubai, Qatar, Libanon, Oman, Tunisien, Irak mfl under flera år. Dessutom har hon bjudits in för att undervisa på olika dansskolor i världen.

Selina har en uppfinningsrik inställning till undervisning i magdans. Och en sprudlande personlighet och stort intresse för orientalisk dans. På danslektionerna använder hon sig av olika danstekniker.
Det är viktigt för Selina att inte bara lära ut teknik. Hon berättar även om dansens historia och dansen idag i Mellanöstern. 

Läs mer om Selina här www.studioselina.se

Kost och logi: fr. 5115 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 11/7 kl.12.00 – fre 15/7 kl.15.00