Från kruka till friland

Oavsett om du har ett soligt fönster eller en villaträdgård, om du vill dalta med plantorna varje dag eller ibland åka iväg på semester finns det något som du kan odla och lägga på tallriken. I denna kurs lär du dig att odla ätbart med hållbara metoder och utifrån dina egna förutsättningar vad gäller tid och plats.

 

Genom teori och praktik kommer du få inspiration och grundläggande kunskap i hur du odlar din egen mat med omsorg om miljö och klimat. Du lär dig hur du planerar och bygger upp din odling, oavsett om din odlingsplats är en balkong, gård, odlingslott eller villatomt.

Under veckan går vi igenom allt från hur du odlar yteffektivt och väljer grödor, till hur du bygger upp en bra odlingsjord utifrån resurser i din omgivning samt hushåller med vatten och näring. Vi kommer även att anlägga en odling i anslutning till skolans kök, så och plantera, samt grodda och odla snabbväxande skott som du lätt kan bli självförsörjande på – oavsett årstid.

Kursen kräver inga förkunskaper och riktar sig till dig som är nybörjare eller som vill ta din odling i en mer hållbar riktning..Kursledare: Anna Rökaeus och Olof Söderén
Foto: Lisa Thanner


Anna Rökaeus och Olof Söderén är journalisterna bakom podcasten Odlarna och odlingsboken Spenat i stan. De har mångårig erfarenhet av hållbar odling och odlar just nu i lägenhetsfönstren, på gården, på odlingslott och i en kollektivodling.

Läs mer om Anna och Olof: spenatistan.se
eller @spenatistan på instagram.

Kursfoto ovan: Rökaeus/Söderén

 

Kost och logi: fr. 5115 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 4/7 kl.12.00 – fre 8/7 kl.15.00

Materialkostnad tillkommer.