Att teckna serier - grundkurs i serieteckning

En femdagars grundkurs i den ädla konsten att teckna serier. Vi ritar och berättar på det traditionella sättet med papper och penna. Vilken sorts serie vill man göra - äventyr, humor, politik?

 

Att teckna serier är både den enklaste och svåraste konstformen man kan ägna sig åt. Enklast för att man behöver bara papper, penna och tid. Men svårast för att det kräver att man kan rita och skriva utan att det märks, bara berättelsen skall märkas. Man står inför många val. Vilken sorts serie vill man göra - en äventyrsserie, humorserie, politisk satir eller något självbiografiskt? Men oavsett genre så är grunden densamma. Under kursen tittar vi närmare på och testar seriens grundelement: idé, manus, skiss, tusch och textning. Vi tittar även på de gamla och nya mästarna inom seriekonsten för inspiration och vägledning.

Förkunskaper: Vana att skriva och teckna är en fördel. Men framförallt en brinnande lust att berätta i ord och bild (serieform). De som gjort serier innan får gärna ta med dessa för bedömning.

Material: Ritblock A3 /vitt ritpapper. Blyertspenna och sudd. Ritstift & pennskaft. Pensel mårdhår (ev syntet). Svart tusch på flaska. Tuschpenna, fin udd. Täckvitt / vit gouache på tub. 


KnutLarsson
Kursledare: Knut Larsson

Knut Larsson (född 1972) är serietecknare, illustratör och filmskapare. Han debuterade i Galago 1996 och har sedan dess kommit ut med sju serieböcker, flertalet på Kartago förlag. Den senaste boken Aniara, en fri tolkning av Harry Martinsons rymdepos, belönades med Serieakademins pris Adamsonstatyetten. Knut Larsson har undervisat på Serieskolan i Malmö, HDK i Göteborg och på Konstfack i Stockholm. Han bor med fru och dotter i Stockholm.

Läs mer om Knut: www.knutlarsson.com

Kost och logi: fr. 5115 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 27/6 kl.12.00 – fre 1/7 kl.15.00

Material:
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.