Starta din egen podcast

Har du funderat på att starta en egen podcast? Då kan du få hjälp med att komma igång. Under en vecka jobbar vi igenom allt från innehåll och format till intervjuteknik, klippning och plattformar att lägga ut på.

 

Vi jobbar i blandad form, föreläsningar, fråga&svar-sessioner, gruppsamtal och individuellt arbete. Vi utgår från deltagarnas podcast-ideer och jobbar därifrån.

Om man vill testa att klippa själv behöver man ha med sig egen laptop med klippprogram installerat. På Mac finns garageband förinstallerat och till PC kan man ladda ner audacity gratis. Öppna programmet hemma och se så att det fungerar. Om man inte vill klippa själv kan man istället se på när Kerstin gör det.

Du behöver inte ha några förkunskaper alls, bara en vilja att testa mediet.

 

 

Kursledare: Kerstin Önnebo


Kerstin startade sin första podcast "Skrivarpodden - för dig med författardrömmar" 2014. Skrivarpodden är fortfarande igång och har nu släppt över 140 avsnitt. Dessutom har Kerstin på uppdrag startat och drivit Bokmässepodden för Bokmässan i Göteborg, "Hållbara städer" för KumBro, "Framtidens ide'er" för Brönner & Brönner samt gjort boken "Bebis och Business" i podcastformat.

 

Kerstin jobbar med podcastande och kreativt skrivande på heltid. Tillsammans med författaren Sofie Berthet har hon byggt upp det turnerande eventet "Skrivardagen". Förutom att bygga skrivrelaterade event och utbildningar jobbar hon som projektledare och moderator.


Läs mer om Kerstin: https://www.kerstinonnebo.se/

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 
Kurstid: mån 19/7 kl.12.00 – fre 23/7 kl.15.00


Du behöver inte ha några förkunskaper alls, bara en vilja att testa mediet.