Urban Sketching

Urban sketching är del av en global rörelse som uppmuntar oss att teckna det vi ser i vår närmiljö. Det handlar absolut inte om att sitta hemma och måla efter foton utan om att ge sig ut och måla på plats. Som urban sketcher förskönar du inte det du ser utan du är sann mot ditt motiv – en sorts dokumentation av din samtid.


Under kursens gång kommer vi gå genom perspektiv; hur det funkar, knep för att undvika teckna perspektiv och diverse varianter för att återge byggnader på just ditt speciella sätt. Förutom hus kommer vi kika på fordon, växtlighet och människor. Att teckna just människor kan vara skrämmande men vi ska försöka avdramatisera det.

Ni kommer att lära er olika sätt att teckna er omvärld och utforska möjligheterna hos olika material under processen. Sådant vi kommer att använda oss av är t ex akvarellfärg, gouache, färgpennor, tuschpennor och vattenfasta bläckpennor.

Kursens syfte är att få igång er som urban sketchers och skicka ut er i världen! Du kommer upptäcka en givande hobby som går att utöva varhelst du befinner dig och ger dig en chans att knyta framtida kontakter med urban sketchers från hela världen.

Som kursdeltagare förväntas du följa med mig ut och teckna! Jag kommer visa dig att det är helt okej med en nyfiken publik och så visar vi alltid varandra vad vi tecknat för att få feedback och uppmuntran.

Kursen vänder sig till såväl nybörjare som vana tecknare. Inom urban sketching är ALLA välkomna och vi värnar våra individuella uttryck.


Kursledare: Christina Forsberg

Christina Forsberg har hållit på med urban sketching i ungefär fem år och har hunnit delta på flera internationella symposier där hon mött tecknare från hela världen. Som en aktiv medlem i Urban sketchers Malmö deltar hon på sketchwalks i Malmö med omgivning.

Idag driver Christina ett eget företag baserat på sina bilder och illustrationer med många motiv från Svedala där hon bor. Christina skolar för tillfället om sig till lärare med inriktning mot bild.

Läs mer om Christina: http://christinatecknar.se/
                                       http://www.urbansketchers.org/


 Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum)  Kurstid: mån 26/7 kl.12.00 – fre 30/7 kl.15.00