Prepping – så klarar du samhällskrisen


Den som i god tid förbereder sig och skaffar nödvändig kunskap och utrustning för att hålla värmen, kunna äta och dricka normalt och sköta toalettbestyr och hygien har betydligt lättare att klara en samhällsstörning än den som inte förberett sig alls. Teori och praktik varvas under kursen och efter en vecka har du tillräckligt med kunskap för att klara en samhällsstörning oavsett om det rör sig om några dagar eller flera veckor.Att vara förberedd på en samhällsstörning är idag inte bara ett önskemål. Det är krav för den som vill klara sig på egen hand utan hjälp från samhället som stort. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB – kommunicerar redan idag att privatpersoner bör ha mat och vatten hemma för att klara sig i åtminstone en vecka.
På kursen Prepping – så klarar du samhällskrisen får du lära dig hur du håller värmen, hur du bunkrar mat och livsmedel för att skapa ett innehållsrikt skafferi, hur du renar vatten, lagrar vatten och sköter hygienen även med en begränsad tillgång till rent vatten.

Under veckan kommer vi att varva teori och praktik för att helt enkelt skaffa nödvändig teoretisk kunskap i det vi sedan provar praktiskt. Du kommer att få en god insikt i olika råvarors näringsinnehåll och kommer att lära dig att planera för att ha tillräckligt mycket mat hemma så att du och din familj klarar er på egen hand. Betoningen ligger på att överleva i grupp, det vill säga att stärka varandra gemensamt hellre än att utveckla individualister. Att överleva – och lära sig prepping – handlar om att skaffa kunskap långt innan faran inträffar och öva, utvärdera och reflektera innan störningen sker på riktigt. 

 

Kursledare: Niklas Kämpargård

Niklas Kämpargård är utbildad sjuksköterska som jobbat inom ambulanssjukvården sedan början av 2000-talet. Niklas är född på en bondgård och lärde sig köra traktor långt innan han kunde cykla. Redan 1996 startade han sitt första företag som utbildade i överlevnad och sedan dess har han lett åtskilliga kurser, event och utbildningar inom självhushållning, odling, prepping och första hjälpen.

Idag arbetar Niklas som föredragshållare och författare av bland annat böckerna: 
Lev som en bonde – 100 sätt att klara sig själv
Krishandboken
Preppa Mat – allt du behöver veta om livsmedel i kristider. 

Läs mer om Niklas: https://www.kampargard.com/


Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) Kurstid: mån 12/7 kl.12.00 – fre 16/7 kl.15.00