Yoga Meditation och Dans

 

Prova på och lär dig olika former av yoga, meditationer och dans/rörelse. Efter veckan kommer du ha en egen liten yogisk verktygslåda för att möta livets bergochdalbana.

 

 

Det här är en kurs för dig som tycker det vore spännande att dyka lite djupare in i dig själv, oavsett tidigare erfarenhet av att använda yoga/meditation/dans. Här får du lära dig olika tekniker för att släppa spänningar i kropp och sinne genom både rörelse och stillhet, redskap för att möta livet fylld med kraft, livslust och eftertanke.

Kursen passar både dig som är helt ny så väl som van yogi, ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs. Har du svårt att sitta på yogamatta funkar det lika bra att sitta på stol.

Kursinnehåll:
Olika meditationstekniker

Olika yogastilar (Restorative, YinYoga, Kundalini och MediYoga - MediYoga är en terapeutisk yogaform utformad för den svenska hälso- och sjukvården, forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest)

Frigörande dans/rörelse (du behöver inte kunna något om dans innan, här använder vi oss av dans och rörelse på ett frigörande och lekfullt sätt)

Djupgående vila med Yoga Nidra

Samtal kring stresshantering, återhämtning och yogiska "knep" i vardagen, meditation och yogans effekter på kropp och sinne utifrån forskning

Mindfullness i naturen, utomhusyoga och gående meditation.

Lymfmassage och Triggerpunktmassage med bollar

Ljudbad (liggande meditation/vila med instrument)
Kursledare: Pernilla Ljungkvist
Pernilla Ljungkvist är Yoga- och Meditationslärare, MediYoga-instruktör, konstnär och konstpedagog. När du yogar tillsammans med Pernilla ligger fokus på återhämtning och din egen inre kraft, en chans att möta dig själv utan krav på prestation. Rörelser tillsammans med medveten andning, som uppmuntrar till att vila i den process som yogan är. Under kursen planterar Pernilla små frön i dig för att du själv ska kunna hitta sätt att vattna. Din egen rörelse. Din egen kropp. Ditt eget sinne. Din egen förmåga till utveckling och växande.


Läs mer om Pernilla: http://www.pernillaljungkvist.se/helheten

 

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 19/7 kl.12.00 – fre 23/7 kl.15.00