Stadsodling - odla mycket på liten yta

 

Det här är en kurs för dig som vill börja odla grönsaker där du är! Att odla egen mat har varit en trend de senaste åren och det behöver inte vara svårt att komma igång. Många tänker att jag har ju ingen trädgård, men det behövs ofta inte mer än ett fönster för att odla lite sallad och kryddor till sig själv.

Kursen kommer att fokusera på hur du kan komma igång med en odling på liten yta - en pallkrage, på balkongen eller på fönsterbrädan. Kursen kommer att varva teori med praktik.

Du kommer att få en övergripande kunskap om vad grönsaksväxter behöver för att trivas, hur man odlar från frö och hur man kan planera sin odlingsyta. Tillsammans kommer vi att utforska krukodling och inomhusodling. Kursen kommer även beakta hållbarhet och hälsoperspektiv på odling. Vi kommer att öva praktiskt med att odla små skott och anlägga odling i pallkrage.

Kursen kräver inte några förkunskaper om odling och riktar sig till nybörjare.
Materialkostnader tillkommer för kursen: 200 kr

Kursledare: Jenny Rastamo


Jenny Rastamo är odlare och egenföretagare som lämnade kontorsjobbet för en stadsåker. Sedan början av 2020 har hon drivit företaget Stadsbönan, en kommersiell stadsodling i Malmö som har levererat grönsakskassar och mikrogrönt till privatpersoner via prenumerationer.
Stadsbönan har även levererat bladgrönt och mikrogrönt till restauranger i Malmö. Hennes intresse för odling växte från den första odlingen i fönsterkarmen via odlingslådor och krukor till ett fält.


Läs mer om Jenny: http://stadsbonan.se/

 

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 2/8 kl.12.00 – fre 6/8 kl.15.00