Måla abstrakt med akvarell

Vi forskar i möjligheterna att släppa allt motivmåleri och måla nonfigurativt. Även det abstrakta måleriet har rumslighet, ljusdrama, formspråk och balanserade kompositioner.

 

Vi tar tag i frågor som: Hur börjar man? Vilka vägar kan man ta? När är bilden färdig? Det är svårare att måla en abstrakt akvarellmålning än en abstrakt oljemålning. Den senare kan du hålla på hur länge som helst med men akvarellmålning kommer ganska fort till en slutpunkt. Har du gjort fel vägval vid någon punkt så finns det ingen återvändo. Därför måste vi fördjupa oss i den intuitiva processen. När vi inte har en färdig uppgjord plan måste vi lyssna av vad bilden kräver i varje steg. Det gäller att vara lyhörd!
Till vår hjälp har vi färglära, komposition. Vi använder oss både av klassisk akvarellteknik och olika experimentella tekniker. Kursen passar dig som har tidigare erfarenhet av målning. Kursledare: Johan Ramberg

Johan Ramberg är konstnär och en erfaren kursledare i akvarell som har hållit kurser i egen regi sedan 2003 i sin ateljé i Malmö. Han är mycket uppskattad av sina elever för sina djupa kunskaper i akvarelltekniken och sin tydliga pedagogik. Han har även gett ut böckerna ”Akvarell: Lekfulla övningar – kreativa insikter” och ”Akvarell: Vattendansen och det intuitiva måleriet”.

Johan har haft flera separatutställningar runt om i Skåne. Man kan göra ett ateljébesök hos Johan på hörnet Sturegatan / Kungsgatan i Malmö. 


Läs mer om Johan: www.johan-ramberg.com

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 2/8 kl.12.00 – fre 6/8 kl.15.00

Om kursen: Efter antagning kommer informationsmail om material du ska ha med till kursen.