Improvisationsteater - praktik och teori

 

Under 5 dagar och tre kvällar får du en gedigen och väldigt rolig och omfattande introduktion i improvisationsteaterns grunder – en spännande värld med fantasi, nya tankar och teater!

 

 

För dig som har eller inte har erfarenhet av improvisation och teater. Kursen ger en djuplodande insikt i improvisatörens tankevärld och tränar deltagarnas kreativitet, samarbetsförmåga och historieberättande. Dagtid jobbar vi med praktiska övningar och under två kvällar (tisdag och onsdag) har vi två pass praktik och reflektion. En kurs i improvisationsteater är galet rolig och mycket enklare än du tror.

Kursen vänder sig till alla. För dig som stått på scen tidigare och för dig som aldrig gjort det. Improvisationsteater är egentligen ett sätt att tänka mer än som skådespelarträning.

 

 


Kursledare: Martin Geijer
Martin Geijer är regissör och teaterpedagog med inriktning på improvisationsteater som har startat flera av de improvisationsteatrar som finns i Stockholm idag.
Med sin långa erfarenhet är han idag en av de främsta pedagogerna i världen när det gäller improvisationsteater, kroppsspråk och kreativitet.
Martin coachar också allt från enskilda individer till grupper på flera hundra personer. Har undervisat och regisserat i hela Norden, Lettland och USA. Han har senast regisserat Improvisationsstudions populära föreställning Välkommen till Dystopia och Stockholmare.


Upplägg

Dag 1 - Introduktion och spontanitet
Dag 2 - Spontanitet och acceptera/blockera - Kvällspass Kreativitet
Dag 3 - Acceptera/blockera - Status - Kvällspass Status och kroppsspråk
Dag 4 - Improvisationstekniker och storytelling - Uppspel
Dag 5 - Storytelling, avlsutning och utvärdering

Litteratur - Improv av Keith Johnstone


 

Läs mer om Martin: https://improvisationsteater.se/tagg/martin-geijer/

 

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 2/8 kl.12.00 – fre 6/8 kl.15.00