Trädgårdsdesign

Häng med på en kreativ resa i trädgårdsdesign! 

 

Med fokus på formgivning, växter och gröna värden delar Cecilia och Annica med sig av sina tips och sin kunskapsbank för att ni ska kunna få inspiration och verktyg att skapa egna trädgårdsmiljöer att njuta av. Sätt fart på dina egna tankar, idéer och din kreativitet med en vecka som är full av trädgårdslust! 

Fem fullmatade dagar med föreläsningar och workshops om trädgårdsdesign ur olika aspekter, som trender och stilar och trädgårdshistoria, växtkomposition och rumsskapande. Vi kombinerar föreläsningar med inspirerande bilder med praktiska övningar, grupparbeten.

Vi kommer att röra oss ute bland växter och miljöer. Allt för att ge tankemässiga verktyg och handfasta råd om att designa en grön miljö.

Kursen kräver inga förkunskaper. Vi eftersträvar att anpassa nivån efter deltagarnas förutsättningar.
Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på trädgård och trädgårdsplanering, och som vill ha grundläggande kunskaper i att skapa en inspirerande trädgårdsmiljö. Målet med kursen är att kursdeltagaren ska få en större förståelse för hur trädgården gestaltas. Samt en stor dos trädgårdslust!

Kursledare: Annica Hansson och Cecilia Holm från Vi tre & trädgård.

Annica Hansson och Cecilia Holm är utbildade trädgårdsingenjörer med designinriktning från SLU Alnarp. Tidigare har de båda gått en grundläggande trädgårdsutbildning på Hvilan. De startade Vi tre & trädgård efter utbildningen och har varit verksamma i drygt 10 år.

Cecilia och Annica ritar små och stora trädgårdar åt både privatpersoner och offentliga kunder. Deras motto är trädgårdsdesign med känsla för estetik, hållbarhet och funktionalitet. De lyssnar till kundernas behov och önskemål, till platsens förutsättningar och egna idéer när de formger trädgård.

Cecilia och Annica arbetar en hel del praktiskt ute i trädgårdar. De gör planteringsjobb till kunder som önskar få hjälp med själva anläggningen.

De arbetar också med ”design genom skötsel”. Det innebär att de ger form och struktur till trädgårdar genom att fysiskt sköta dem. Det är väldigt givande, nyttigt och lärorikt att vara i växtmaterialet och jorden och möta trädgårdar av olika åldrar. Dessa uppdrag är bra och viktiga komplement till ritjobben.

Då och då frilansar Cecilia med att skriva trädgårdsrelaterade artiklar och Annica hoppar in som butikspersonal i en trädgårdsbutik. De håller föredrag om trädgård och emellanåt föreläser de i Alnarp för blivande trädgårdsdesigners om hur de arbetar.

Att skapa gröna miljöer är bland det roligaste Cecilia och Annica vet. De inspireras av att ständigt ställas inför nya utmaningar som varje uppdrag innebär. Att på olika sätt förmedla sin kunskap om trädgårdsdesign är mycket stimulerande.

Läs mer om Annica och Cecilia:

vitreotradgard.seMer om kursen:
Kursen kräver inga förkunskaper. Vi kommer att eftersträva att nivån anpassas efter deltagarnas förutsättningar.
Målet med kursen är att kursdeltagaren ska få en större förståelse för hur trädgården gestaltas. Samt en stor dos trädgårdslust!

Kursmaterial att ta med:
Skissmaterial: blyertspenna, suddgummi, A3 papper, transparent papper A3.
Laptop om ni har möjlighet.
Kamera (mobiltelefonens kamera tex)

Om du önskar rita en egen trädgård, din eller en annan, behöver du en tomtritning av den trädgården i skala som passar på ett A3- ark. Förslagsvis i skala 1:100. Din kommun har ritningar om du vill beställa genom dem. Märk gärna upp hus, träd, buskar och annat i din trädgård på pappret så har vi en bra grund att arbeta efter.

Kläder efter väder.

Kursmaterial som finns att låna:
Skalstock, linjaler, färgpennor och akvarellfärg samt penslar, trädgårdslitteratur, ritlitteratur, växtkataloger.

Kursmaterial som finns på plats fritt att använda:
A4 papper


Kost och logi: fr. 4865 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 6/7 kl.12.00 – fre 10/7 kl.15.00