Trädgårdsdesign

En kreativ resa i trädgårdsdesign! Med fokus på formgivning, växter och gröna värden delar vi med oss av våra tips och vår kunskapsbank för att ni ska kunna skapa trädgårdsmiljöer underbara att vistas i.

 

Fem fullmatade dagar med föreläsningar och workshops om trädgårdsdesign ur olika aspekter, som trender och stilar och trädgårdshistoria, växtkomposition och rumsskapande. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på trädgård och trädgårdsplanering, växter, färg & form och design och som vill ha grundläggande kunskaper i att skapa en inspirerande trädgårdsmiljö.

Vi kombinerar föreläsningar med inspirerande bilder med praktiska övningar, grupparbeten och individuell handledning. Vi kommer att röra oss ute bland växter och miljöer. Allt för att ge tankemässiga verktyg och handfasta råd om att designa en grön miljö.

Kursledare: Annica Hansson och Cecilia Holm från Vi tre & trädgård.

Vi är utbildade trädgårdsingenjörer med designinriktning från SLU Alnarp. Tidigare har vi båda gått en grundläggande trädgårdsutbildning på Hvilan. Efter utbildningen startade vi Vi tre & trädgård och har varit verksamma i drygt 10 år.

Vi ritar små och stora trädgårdar åt både privatpersoner och offentliga kunder. Vårt motto är trädgårdsdesign med känsla för estetik, hållbarhet och funktionalitet. Vi lyssnar till kundernas behov och önskemål, till platsens förutsättningar och våra egna idéer när vi formger trädgård.

Vi arbetar en hel del praktiskt ute i trädgårdar. Vi gör planteringsjobb till kunder som önskar få hjälp med själva anläggningen.

Vi arbetar också med ”design genom skötsel”. Det innebär att vi ger form och struktur till trädgårdar genom att fysiskt sköta dem. Det är väldigt givande, nyttigt och lärorikt att vara i växtmaterialet och jorden och möta trädgårdar av olika åldrar. Dessa uppdrag är bra och viktiga komplement till ritjobben.

Då och då frilansar Cecilia med att skriva trädgårdsrelaterade artiklar och Annica hoppar in som butikspersonal i en trädgårdsbutik.

Vi håller föredrag om trädgård och emellanåt föreläser vi i Alnarp för blivande trädgårdsdesigners om hur vi arbetar.

Att skapa gröna miljöer är bland det roligaste vi vet. Vi inspireras av att ständigt ställas inför nya utmaningar som varje uppdrag innebär. Att på olika sätt förmedla vår kunskap om trädgårdsdesign är mycket stimulerande.

Vi önskar dig varmt välkommen till en spännande vecka som sätter fart på dina egna tankar, idéer och din kreativitet, en vecka som är full av trädgårdslust!

Läs mer om Annica och Cecilia:

vitreotradgard.seMer om kursen:
Kursen kräver inga förkunskaper. Vi kommer att eftersträva att nivån anpassas efter deltagarnas förutsättningar.
Målet med kursen är att kursdeltagaren ska få en större förståelse för hur trädgården gestaltas. Samt en stor dos trädgårdslust!

Kursmaterial att ta med:
Skissmaterial: blyertspenna, suddgummi, A3 papper, transparent papper A3.
Laptop om ni har möjlighet.
Kamera (mobiltelefonens kamera tex)

Om du önskar rita en egen trädgård, din eller en annan, behöver du en tomtritning av den trädgården i skala som passar på ett A3- ark. Förslagsvis i skala 1:100. Din kommun har ritningar om du vill beställa genom dem. Märk gärna upp hus, träd, buskar och annat i din trädgård på pappret så har vi en bra grund att arbeta efter.

Kläder efter väder.

Kursmaterial som finns att låna:
Skalstock, linjaler, färgpennor och akvarellfärg samt penslar, trädgårdslitteratur, ritlitteratur, växtkataloger.

Kursmaterial som finns på plats fritt att använda:
A4 papper


Kost och logi: fr. 4685 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 22/7 kl.12.00 – fre 26/7 kl.15.00