Skrivprojekt med textrespons

Behöver du hjälp att komma vidare med ditt skrivprojekt? Då är det kanske dags att lämna din skrivarlya och dela med dig av din text. En skrivarvecka tillsammans med andra kan få det att lossna.

 

Textrespons kan göra hela skillnaden för ett skrivprojekt, och genom att läsa andras texter och släppa in andra i sin text blir man en bättre författare. Skrivprojekt med textrespons är en kurs i både skrivande och läsning.

Textrespons, liksom skrivande, är ett hantverk. Övning leder till färdighet. Under veckan går vi därför igenom en modell där du får verktyg för meningsfulla läsningar och konstruktiva textsamtal. Självklart får du egen skrivtid också. Och så gör vi roliga övningar för att skapa extra skrivdriv.

För att gå kursen behöver du ha påbörjat ett skrivprojekt. Under veckan lämnar du in text som är under utveckling. Dina kurskamrater läser din text och du läser deras. I textsamtalen får du feed-back så att du kan förbättra din text.

Målet är att du ska lämna kursen med en bättre text, massor av skrivenergi och inte minst verktyg för kommande textsamtal med nyfunna skrivarkompisar.

JohanCarle
Kursledare: Johan Carle

Johan Carle är författare, lektör och skrivpedagog. Han debuterade 2016 med Små grodorna, en roman som växte och utvecklades genom många textsamtal. Vid sidan av det egna skrivandet håller Johan så ofta han kan skrivarkurser, samtliga med textrespons i någon form.

Läs mer på: www.johancarle.se

Kost och logi: fr. 4685 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 1/7kl.12.00 – fre 5/7 kl.15.00