Fotografikurs Stilleben - Ragnar Ómarsson

Genom fotografiska övningar och samtal kring bilder utvecklar vi vårt seende och upplevelse av stilleben-bilden. Vi närmar oss dom allmänna kunskaperna inom fotografi; ljus, stilleben och komposition.

 

Vi arbetar med ljus och komposition inom ramen för ett stilleben. Det kan vara en blomma, ett bröd, en vas textil eller mat... du själv väljer ett eller flera objekt, medtar detta och fotograferar det under veckan för olika övningar. Vi går sen igenom bilderna tillsammans i grupp och lär oss av varandra.
Vi närmar oss dom allmänna kunskaperna inom fotografi; ljus, stilleben och komposition. Både historiskt och rent analytiskt och praktiskt. Vi undersöker också stilleben-fotografi inom konsten och den kommersiella världen. Fotografri-övningarna sker på kursgården och även utomhus.

Du som fotograf behöver erfarenhet av digital kamera och arbete i Lightroom eller Photoshop. Du tar själv med kamera och den utrustning du känner dig bekväm med. Efter varje foto-tillfälle arbetar du med dina bilder för presentation dagen efter.
Kursen vänder sig till professionella fotografer samt till dig som på ett eller annat sätt jobbar med fotografi. Målet för veckan är att utvecklas som fotograf och komma hem med nya bilder till din portfolio.


Kursledare: Ragnar Ómarsson 

2004 började jag arbetat med fotografi professionellt men resan startade redan några år tidigare i Florens där jag gick en utbildning i grafisk formgivning och reklam. Även då grafisk form fortsätter att intressera mig så tog intresset för bild över i ett tidigt skede och har dominerat sedan dess. Till en början arbetade jag mestadels med redaktionellt innehåll men planen var alltid att närma mig den kommersiella världen. Sedan 7 år tillbaka arbetar jag nästan enbart med reklam. Mina största kunder är IKEA, HM Home, Ballingslöv, Alcro med fler. Även då jag arbetar mycket på ”location” så fotar jag mest i studio. Om det går så använder jag naturligt ljus men ofta krävs det konstljus. I mina projekt så ingår man alltid i ett större team av stylister, projektledare, AD, kund och assistenter. Jag ingår även i en agentur, Agent Bauer som representerar mig och hjälper mig med projektledning, offerter och sälj. Det som intresserar mig mest med mitt arbete är utmaningen att lämna spår av mig själv i de produktioner som jag ingår i vilket inte alltid är så lätt när man rör sig i den kommersiella världen.

 

Kost och logi: fr. 4685 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 15/7 kl.12.00 – fre 19/7 kl.15.00