Fotografikurs Stilleben - Pia Ulin

Genom fotografiska övningar och samtal kring bilder utvecklar vi vårt seende och upplevelse av stilleben-bilden. Vi närmar oss dom allmänna kunskaperna inom fotografi; ljus, stilleben och komposition.

 

Vi arbetar med ljus och komposition inom ramen för ett stilleben. Det kan vara en blomma, ett bröd, en vas textil eller mat... du själv väljer ett eller flera objekt, medtar detta och fotograferar det under veckan för olika övningar. Vi går sen igenom bilderna tillsammans i grupp och lär oss av varandra.
Vi närmar oss dom allmänna kunskaperna inom fotografi; ljus, stilleben och komposition. Både historiskt och rent analytiskt och praktiskt. Vi undersöker också stilleben-fotografi inom konsten och den kommersiella världen. Fotografri-övningarna sker på kursgården och även utomhus.

Du som fotograf behöver erfarenhet av digital kamera och arbete i Lightroom eller Photoshop. Du tar själv med kamera och den utrustning du känner dig bekväm med. Efter varje foto-tillfälle arbetar du med dina bilder för presentation dagen efter.
Kursen vänder sig till både professionella fotografer samt till dig som brinner för fotografi. Målet för veckan är att utvecklas som fotograf och komma hem med nya bilder till din portfolio.


PiaUlin
Kursledare: Pia Ulin


Pia Ulin, född 1965, är fotograf med inriktning på inredning, stilleben och lifestyle. Hon arbetar med kommersiella kunder såsom HM Home, IKEA, Åhléns, Anthropologie, Bloomingdales m fl. Hon har medverkat i olika bokprojekt; Nesting (Cilla Ramnek), Colorful (Lotta Agaton), Monochrome (Hilary Robertson), Kinfolk Home (Nathan Williams)

Hennes fotografiska stil kännetecknas av ett sökande efter det naturliga ljuset, gärna det nordiska, och bilderna strävar efter en romantisk och lite melankolisk ton.
Den senaste tiden arbetar hon även med personliga projekt och har precis kommit ut med boken; This Must Be The Place.
Efter flera år utomlands har hon nu bosatt sig i Skåne.

Läs mer om Pia: www.piaulin.com 
                             www.cameralink.com

Kost och logi: fr. 4685 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 15/7 kl.12.00 – fre 19/7 kl.15.00