Elektrobroderi workshop

Introduktion till elektrobroderi

Brodera, sy och skapa med ljus, elektronik och textil, lär dig grunderna i hur du broderar in led-ljus på textil. Du gör ett broderi eller utsmyckar ett befintligt plagg med grannlåtsbroderi i kombination med Led-ljus. Målet är att du gör ett lagom stort elektrobroderi på valfri textil.

Materialkostnad som tillkommer utöver vanliga kursavgiften till Skurup:
Materialet heter Lilypad.
Materialkostnad Lilypad 220kr inkl moms.
Lilypad led 5 var 60kr.
batterier (tre var 40kr)
batthållare 60kr
lilytiny eller lilytwinkle som får allt att blinka 60kr.
220kr per pers.

Monteringstråd och nål ingår.
Vill du använda fler led, än så så rekommenderar jag att du i förväg beställer direkt från Electrokit. https://www.electrokit.com/

Material textil:
Det finns en del tyg och trådar som du får använda fritt som grund till ditt broderi, men om du vill så tar du själv med ett plagg, scenkostym eller annat valfritt i textil, som du vill ska lysa med Led-ljus.
Det finns ett begränsat urval textilt material på plats som du fritt får använda.

Tänk på att det ska gå att brodera direkt på eller fästa fast ett broderi på det du tar med. Jag rekommenderar inte att tvätta varken broderiet eller kretsarna.

Det finns möjlighet att beställa material från coolwool http://www.coolwool.se/ som kan levereras till Skurup. / Helene S Lundberg

Medtag:
Medtag egen fulsax till monteringstråden. (finns nån att låna också)
Samt finsax till annat om du har. (finns nån att låna också)
Saxar du klipper med i monteringstråden kommer att gå sönder och inte gå att klippa med så bra sen.
Papper och penna nålar,

Medtag frivilligt:
Ta gärna med egna pärlor, paljetter, garner och små tygerrester, mm,till grannlåtsbroderi.
Eget tyg eller ett plagg att montera på: Ta gärna med ett plagg, scenkostym eller annat valfritt i textil, som du vill ska lysa med Led-ljus.

Kanske kan vi byta lite med varandra om man vill.Kursledare: Stina Billing och Karin Eldforsen.

Karin Eldforsen
De senaste åren har hantverket mer blivit en sorts forskningsuppgift för mig. Att söka kunskaper om nya material eller att fördjupa mig i uttrycksätt.
Inspirationen kommer ofta från litteratur och då gärna med historisk anknytning.
Materialen som jag använder är i huvudsak naturmaterial såsom siden, ull, linne, skinn, bokbinderimaterial, gethår tagel och en hel del metallnät.
Med ett flertal textila utbildningar i bagaget bl.a. från Forsa folkhögskola har jag de senaste åren kompletterat dessa med en
ämnesbehörighet i ämnet slöjd med inriktning textil, vid Umeå universitet. Alltid har händerna varit sysselsatta med hantverk.
Både när jag handfast behövt att tillverka något, men också ”onöder ”.

Karin Eldforsen är en av kursledarna och hon är en mycket kunnig och inspirerande konstnär/hantverkare främst inom textila material. Karin är även en mycket erfaren och bra pedagog.
http://www.karineldforsen.se/

Stina Billing
Stina Billing arbetar med textilt konsthantverk med vävning och broderi som specialitet. Hon arbetar som slöjdlärare och håller slöjdworkshops för barn, ungdomar och vuxna i många material och tekniker som broderi, vävning, tovning, täljning, återbruksslöjd. Hon gör även inspirationsföreläsningar kring hållbar utveckling, textil historia, barns slöjdande och textil materialkunskap.

Länk till facebooksidan för Elektrobroderi
https://www.facebook.com/Elektrobroderi/

Kost och logi: fr. 4685 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 1/7 kl.12.00 – fre 5/7 kl.15.00