Låtskrivarworkshop med Vera Vinter 

 – från idé till färdig låt!

En låt kan ta fem minuter eller tjugo år att skriva. Vi har en vecka på oss.

 

Vi inspireras av fotografier och målningar som vi översätter till ljud och musik, enligt Vera Vinters metod.Vi tillverkar mood boards med inspirationsbilder och gör övningar för att hitta nya angreppsvinklar till text och melodi.

Under kursen arbetar vi tillsammans i grupp och enskilt. Hur fångar man idéen? Hur skriver man en text? Hur skapar man en melodi? Vad är en hook? Du arbetar vokalt, eller på eget medtaget instrument. Har du egen dator med Logic eller liknande program kan du självklart arbeta direkt i din dator men kursen går ej igenom inspelning och produktion. Målet är att alla går hem med minst en egen nyskriven låt (det brukar bli fler). Mot slutet av veckan lyssnar och analyserar vi varandras låtar och tänker kring inramning och sound.

Kursen är öppen för alla, nybörjare som rutinerad låtskrivare, den enda förkunskapen som krävs är att du är nyfiken och vill skriva musik.

Några röster från tidigare kursdeltagare:

” Låtskrivarkursen i Skurup blev sommarens höjdpunkt. Kursen hade ett väldigt bra upplägg med relevant innehåll som fick mig att bli inspirerad igen.”

”En kurs för dig som inte bara vill tolka musik som redan finns utan skapa ny musik, utifrån dig själv.”

”Vera delar generöst med sig av sin kreativa låtskrivarprocess vilket skapar förståelse för en låts olika stadier; från en enkel textrad till en färdig låt på Spotify.”
Kursledare: Vera Vinter
Foto: Johannes Andersen

Vera Vinter (född 1981) är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon började spela gitarr och skriva egna låtar tidigt och släppte sitt första album i Japan som 18-åring. Sedan dess har hon släppt fem plattor, turnerat som förband till artister som Petra Marklund, Bo Kaspers orkester, startat egna skivbolaget ”Bjärka”.
Låtskrivandet är centralt i Vera Vinters artisteri och 2019 släpper hon sin tredje soloplatta på svenska. Hennes låtar bygger ofta på en bild, en dröm eller ett minne.

Mer om Vera: 
https://www.facebook.com/veravintermusiken/
https://open.spotify.com/artist/4DEPy5DLLFWWmN7J5gnWck?si=AIREOaNrSqezKoQ3LYrfLw

Lyssna här på egen inspelning och produktion:
https://open.spotify.com/track/3tuAOvhqodSUek9xj3KYn9?si=J9aWjXrATtGhp-BcptxS3A  

 

Kost och logi: fr. 4965 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 5/7 kl.12.00 – fre 9/7 kl.15.00