Trädgårdsdesign

Vill du lära dig mer om trädgård och hur man planerar den på ett bra sätt? Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på? Här får du grundverktygen!

 

Sommarkusen i Trädgårdsdesign är en inspirerande och lärorik kurs för alla trädgårdsintresserade och vänder sig till dig med trädgårdsdrömmar, med eller utan egen trädgård. När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård.

Under kursen vidgar du dina kunskaper om trädgårdsväxter och planeringen av dem.
Att kunna göra en planering av rätt växt på rätt plats, efter färg, form, storlek och odlingsegenskaper. Målet med kursen är också att stimulera och odla din kreativitet så att du kan utveckla din personliga stil i trädgården.

Se fram emot en inspirerande vecka som sätter fart på dina tankar, idéer och din kreativitet. Vi går pedagogiskt igenom de olika stegen i designprocessen. Föreläsningar och inspirerande bildspel blandas med praktiska övningar. Workshops, grupparbeten och individuell handledning gällande den egna trädgården leder fram till en färdig trädgårdsskiss. 


 
Kursledare: Ida Eriksson

Ida Eriksson startade sin bana till trädgårdsarkitekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp där hon läst till trädgårdsingenjör med inriktning design. Efter avslutade studier har Ida fått möjlighet att jobba på Botaniska trädgården i Uppsala samt Göteborg och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Under de senaste åren har hon arbetat som lärare i Trädgårdsdesign. Vid sidan av kursledarjobbet jobbar Ida med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt företag Trädgårdslängtan.

Att få jobba med och i trädgårdar är fantastiskt. Trädgården är en plats där vi får vara utomhus och njuta av naturen samtidigt som vi är hemma. Jag vill att trädgården ska bli en förlängning av huset, en skön miljö där vi får landa och kan koppla av. Den ska både vara vacker att betrakta och inbjudande att vara i. Jag tror på att gröna miljöer är betydelsefullt för oss och att en vacker trädgård gör gott både för vårt mående och välbefinnande. Oavsett vilken trädgård jag jobbar med så är drivkraften alltid att skapa trädgårdar som, liksom naturen, har en välgörande effekt på vår sinnesstämning.

Läs mer om Ida: www.tradgardslangtan.se

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 30/7 kl.12.00 – fre 3/8 kl.15.00