Sväng & groove - spela & sjung folkmusik

På vår folkmusikkurs kommer du att lära dig låtar och sånger från våra nordiska länder. Du kommer att jobba mycket med samspelet i musiken och lära dig om stämspel, improvisation, groove och lite arrangering. 


Vi som undervisar på kursen jobbar i vanliga fall på folkhögskolor, kulturskolor och musikhögskolor och är vana att hantera olika instrumentalister, sångare och musikanter med utgångspunkt i andra genrer. Musiken som vi lär oss och jobbar med under veckan kommer du att ha mycket glädje av efter kursen i din spelgrupp hemma eller med dina elever som du möter under terminerna.

Under veckan kommer du också att få individuell instrumental- eller sånglektion. På kvällarna blir det tid för att jamma och dela repertoar med varandra.

Kursen riktar sig till dig som jobbar på Kulturskola och vill bredda din repertoar och pedagogik eller till dig som är spelsugen i största allmänhet och som fått upp öronen för folkmusiken. Du bör känna ditt instrument väl. Undervisningen kommer i huvudsak att vara gehörsbaserad. Alla slags instrument och musikanter är välkomna.


Kursledare: Andreas Ralsgård, Anna Elwing, Olof Göthlin, Jens Ulvsand


Jens Ulvsand 
spelar gitarr, bouzouki och västafrikanska trummor. Jens har under många år fördjupat sig i att blanda rytmer från västafrika med de nordiska melodierna.
Anna Elwing sjunger och spelar fiol. Anna jobbar med närvaro i musiken och medvetandegör hur kommunikation fungerar mellan musikanter och gentemot de som lyssnar.
Olof Göthlin spelar fiol. Olof är jättebra på att använda fiolen på många olika sätt, -som melodiinstrument, som ackordinstrument, i improvisation och i stämspel.
Andreas Ralsgård spelar saxofon, tvärflöjt och klarinett. Andreas jobbar med andning och artikulation så att melodierna blir rytmiska och svängiga.

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 2/7 kl.12.00 – fre 6/7 kl.15.00