Låtskrivarworkshop med Vera Vinter – från idé till färdig låt!

En låt kan ta fem minuter eller tjugo år att skriva. Vi har en vecka på oss.
Vi inspireras av fotografier och målningar som vi översätter till ljud och musik, enligt Vera Vinters metod.

 

Vi inspireras av fotografier och målningar som vi översätter till ljud och musik, enligt Vera Vinters metod. Vi tillverkar mood boards med inspirationsbilder, gör övningar och skriver låtar.

Under kursen arbetar vi tillsammans i grupp och enskilt. Hur fångar man idéen? Hur skriver man en text? Hur skapar man en melodi? Du arbetar vokalt, på eget instrument eller direkt i din dator. Vi lyssnar och analyserar varandras låtar och tänker kring inramning och image.

Kursen är öppen för alla, nybörjare som rutinerad låtskrivare, den enda förkunskapen som krävs är att du är nyfiken och vill skriva musik. Välkommen på låtskrivarkurs med Vera Vinter.Kursledare: Vera Vinter

Vera Vinter (född 1981) är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon började spela gitarr och skriva egna låtar tidigt och släppte sitt första album i Japan som 18-åring.
Sedan dess har hon släppt fem plattor, turnerat som förband till artister som Petra Marklund, Bo Kaspers orkester, startat egna skivbolaget ”Bjärka”.
Låtskrivandet är centralt i Vera Vinters artisteri och 2016 släppte hon sin andra soloplatta på svenska. Hennes låtar bygger ofta på en bild, en dröm eller ett minne.

Läs mer om Vera:
www.facebook.com/veravintermusic
https://open.spotify.com/artist/4DEPy5DLLFWWmN7J5gnWck

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 16/7 kl.12.00 – fre 20/7 kl.15.00