Dansimprovisation - Dance'n’Bass

Utforska ditt personliga rörelseuttryck och dansa i dialog med levande musik.

Många längtar efter en möjlighet att utforska sitt eget uttryck i rörelse och att få dansa fritt i samspel med musik. Det här är kursen som många saknar och inte visste fanns! I en tillåtande, lekfull och öppen atmosfär kan du hitta ditt personliga sätt att dansa och låta dig inspireras av andra.
Genom övningar i kroppskännedom, rumslig medvetenhet och ett aktivt lyssnande inåt och till det som omger dig, får du en verktygslåda som du kan använda i solodans, duo eller grupp. Din lärare Anna Westberg har lång erfarenhet av att leda grupper till kreativa fysiska utflykter, och du behöver inte ha någon tidigare vana av dans. Ett nyfiket sinne är allt du behöver utrusta dig med. Extra lyxigt på denna kurs är att en av Sveriges absoluta toppmusiker inom improvisationsmusik, kontrabasisten Nina de Heney, är med under hela tiden och spelar på sitt instrument som rymmer en hel arsenal av ljudvärldar. Anna och Nina har sedan länge en duo ihop och kommer tillsammans att leda gruppen till upplevelser och insikter om vad samspelet dans och musik kan innebära.
Dessutom kokar hela Skurups Folkhögskola av musik under denna kursvecka! I samarbete med Bebe Risenfors och Kresten Osgoods kurs för improvisationsmusiker får vi oändliga möjligheter att improvisera med rörelse och ljud i sällan skådade konstellationer.

Annawestberg   

Kursledare: Anna Westberg och Nina de Heney


Anna Westberg är dansare och koreograf som sedan slutet av 1980-talet varit verksam som frilansare med Göteborg som bas. Hon har där framförallt varit knuten till scenen Atalante, men även arbetat på de större scenerna. Hon var i gruppen Floke en av de första i Sverige att skapa dansföreställningar med improvisation som sceniskt uttryck. I sitt arbete som koreograf har hon på senare tid skapat föreställningarna Jägermeisterin, med temat jakt, och Elektrakomplexet, om kvinnliga pionjärer inom elektronisk musik.

Kontrabasisten Nina de Heney, född 1962, har profilerat sig som improvisationsmusiker och utvecklat en egen klang på sitt instrument, både genom sina hyllade soloinspelningar och framträdanden i Sverige och internationellt. Med basen som ett oändligt fundament har hon spelat i duo med pianisten Lisa Ullén och samarbetat med många andra. Hon har belönats med flera stipendier och mottog 2012 Jazzkatten som Årets musiker. Hon undervisar ibland improvisation på Göteborgs Musikhögskola.

Anna och Nina samarbetar som duo sedan mer än femton år, och driver tillsammans den ambulerande festivalen Dancen’Bass med internationella gäster, som alla är dansare respektive kontrabasister.

Läs mer på: www.dancenbass.se

Kost och logi: fr. 4475 kr (helpension och del i dubbelrum) 

Kurstid: mån 26/6 kl.12.00 – fre 30/6 kl.15.00